Padina Fest da unda VERDE la strans gunoaie!

0

Voluntarii Padina Fest au desfasurat  prima campanie de  ecologizare pe 2011 a platoului de pe valea Ialomitei, Masivul Bucegi

Sambata 14 mai 2011 o  echipa de 5 voluntari Padina Fest a declarat razboi gunoaielor lasate de turisti pe platoul Padina.  Inarmati cu saci, manusi si entuziasm, cei 5 tineri au colectat selectiv, timp de 8 ore, 3 mc de  deseuri pe care le-au dus in zonele special amenajate de depozitare.

Prima campanie de ecologizare a atras atentia asupra volumului mare de gunoaie abandonate de turisti in Parcul Natural Bucegi. Pe langa ecologizarea platoului de pe valea Ialomitei voluntarii Padina Fest au acoperit o raza de aproximativ 10 ha in jurul acestuia, in special pe traseul din Saua Dichiului. In consecinta, pentru editia de anul acesta dar si pentru cele care vor urma, organizatorii si-au propus, pe langa curatarea zonei de eveniment, colectarea de deseuri si de pe traseele turistice iar in viitorul apropiat refacerea marcajelor.

Promovarea zonei turistice, ecoturismul la mare altitudine precum si ridicarea gradului de educare montana in randul participantilor sunt cap de lista cand vorbim de obiectivele acestui festival. Astfel, prin aceste campanii periodice de ecologizare se doreste educarea, informarea si sensibilizarea privind necesitatea colectarii deseurilor din spatiile verzi in vederea reciclarii si astfel conservarii patrimoniului natural.

Padina Fest este un festival ce combina ecoturismul din creierii muntilor cu educatia « verde ». Astfel, conform politicii eco anuntate, organizatorii si-au asumat responsabilitatea colectarii deseurilor si ecologizarea zonei atat inainte cat si dupa festival.

Padina Fest prin activitatile desfasurate sustine astfel  miscarea care reuneste cele 2 simboluri ale anului: Anul International al Padurilor si Anul European al Voluntariatului.

Toti cei care doresc sa participe sau sa primeasca informatii referitoare la urmatoarele campanii de ecologizare a Parcului Natural Bucegi isi pot manifesta interesul la office@padinafest.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează