Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pachete cu produse alimentare de bază, încălțăminte, îmbrăcăminte și produse de igienă

0

80 DE PERSOANE CU POSIBILITĂȚI MATERIALE REDUSE AU PRIMIT AJUTOR DIN PARTEA VOLUNTARILOR PARACLISULUI CATEDRALEI NAȚIONALE

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au venit, sâmbătă, 30 ianuarie 2021, în sprijinul a 80 de persoane din  parohiile Ghermănești, Ciofliceni, Bojdani, Netezești, din județul Ilfov și Lacu Turcului din județul Prahova. Ajutorul acordat a constat în pachete cu produse alimentare de bază, încălțăminte, îmbrăcăminte și produse de igienă, în valoarea totală de 10.000 lei.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a declarat: “Cu bucurie și dragoste frățească am fost alături, din nou, de familii cu mulți copii ce trec prin momente dificile. Una dintre familiile sprijinite astăzi este compusă din 12 membrii. Vă dați seama cât de greu este să procure hrana e zi cu zi când ai o familie așa de numeroasă? Am reușit să îi bucurăm foarte mult pentru că le-am adus exact ceea ce și-au dorit. Inițial, am rugat preotul paroh să facă o listă cu ceea ce au nevoie și am căutat să le îndeplinim toate dorințele. Lucruri strict necesare: încălțăminte, îmbrăcăminte, alimente de bază, scutece pentru copii.  Le este greu să îndure frigul. Sunt oameni care nu au ce mânca, nu au cu ce să se îmbrace sau cu ce să se încalțe. Totodată,  pe lângă ajutorul primit, oamenii înțeleg și că, oricând au nevoie de sprijin, să alerge spre biserică, unde ușa le este întotdeauna deschisă.

Vă mărturisesc că, ceea ce îmi bucură mult sufletul, este faptul că, fără ca noi, voluntarii, să facem un efort prea mare, primim foarte mult sprijin de la Dumnezeu. De fiecare dată, pentru fiecare acțiune, ne ies în cale persoane care susțin financiar activitățile social-filantropice pe care noi le realizăm.”

Pr. GEORGE RĂZVAN VIȘĂNESCU – Parohia Lacu Turcului, județul Prahova a afirmat: “Prin acest ajutor, biserica arăta oamenilor că le este alături. Având în vedere că parohia noastră este păstorită de Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor, au fost sprijinite îndeosebi familiile cu mulți copii, cele cu copii orfani, crescuți de unul dintre părinți sau de bunici. Acțiunea voluntarilor a reprezentat pentru noi o surpriză a sfinților trei ierarhi pe care îi sărbătorim astăzi. Iată cum, astăzi, biserica coboară din sfantul altar în casele credincioșilor, unindu-se astfel Sfânta Liturghie cu filantropia, prin ajutorarea celor nevoiași. Totodată, mulțumim Părintelui Patriarh pentru că a binecuvântat această frumoasă activitate săvârșită de voluntarii de la Catedrala Națională cărora le mulțumim și pe care îi rugăm să mai revină și altă dată.”

Pr. ȘTEFAN DAN MARIAN – Parohia Ghermănești, județul Ilfov a menționat: “ Au mai fost ajutate și în trecut aceste familii, tot de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, însă au nevoie de ajutor constant, mai ales în perioada aceasta în care le este greu să își mai găsească un loc de muncă. Astfel că am îndrumat voluntarii către casele celor mai nevoiași enoriași ai noștri, în special familiile cu mulți copii.”

Pr. MARIAN TRUȘCĂ – Parohia Bojdani, județul Ilfov a spus: “Mulțumesc voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale care au ajuns astăzi, în zi de mare sărbătoare, și în parohia noastră, la cei mai sărmani dintre enoriași. Nu vă pot spune cât de mult conteaza pentru acești oameni ajutorul oferit. Sunt oameni care nu au putut să își găsească un loc de muncă, motiv pentru care au probleme financiare majore.”

Acțiunea face parte din Campania „Implica-te! Împreună reușim mai mult!”. În cadrul acesteia, 4842 de familii din 167 de localități au primit ajutorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.