Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

« Ori de câte ori se arde un bec, reciclează-l şi câstigă garantat premii! » în campania națională a Asociației Recolamp

1

Asociația Recolamp, organizaţie non-profit, fondată în anul 2007 de către General Electric Hungary ZRT, Osram România SRL şi Philips România SRL, anunţă că 200 de magazine de echipamente electrice din întreaga țară sunt partenere în campania  «Ori de câte ori se arde un bec, reciclează-l şi câştigă garantat premii!». Premiile se acordă în perioada 20.05.2014 – 31.12.2014 tuturor electricienilor şi meseriaşilor care predau deșeuri de becuri economice și tuburi fluorescente în oricare din magazinele participante.

Detaliile referitoare la campanie se găsesc pe www.campanie2014.recolamp.ro.

Afis

Asociatia Recolamp a iniţiat această campanie naţională având ca obiective principale: dezvoltarea şi consolidarea infrastructurii naţionale de colectare a deşeurilor de echipamente de iluminat în magazinele și depozitele specializate de echipamente electrice, precum si pentru a determina creşterea cantităţilor de deşeuri de becuri economice şi neoane colectate prin intermediul persoanelor care manipulează aceste tipuri de produse  – electricienii.

“Ideea campaniei a venit odată cu necesitatea de a informa și încuraja profesioniștii, în a recicla sursele de lumină. Am realizat focus grupuri la nivel național, în cadrul cărora am aflat de la electricieni că schimbă, în medie, pe lună, 20-50 de becuri sau neoane arse despre care știu că sunt deşeuri periculoase. Așadar, ei vor să le predea pentru a fi reciclate, dar au nevoie de o infrastructură de colectare coerentă și aflată în proximitate. Pe lângă consolidarea de astfel de puncte, am decis să adăugăm și un plus de motivație, prin oferirea de premii instant tuturor celor se alătura campaniei”, afirmă Directorul de Marketing al Asociaţiei Recolamp, Roxana Șunică.

Campania naţională îşi propune să acopere toate oraşele cu populaţie de peste 20.000 de locuitori, creând astfel noi puncte de colectare. În prezent, campania este activă în peste 200 de magazine partenere, asigurând o acoperire de peste 70%, la nivel naţional. Lista cu partenerii în campanie este disponiblă aici: http://campanie2014.recolamp.ro/participanti/ și în fiecare zi noi magazine sunt adăugate.

“Începând cu luna mai, am realizat o bază de date cu magazine eligibile în campanie, la nivel naţional, pe care le-am abordat în dorinţa de a ne sprijini în desfăşurarea campaniei. Am fost bucuroşi să vedem deschidere şi dorinţă de la partenerii noştri. Am creat un mecanism cât mai simplu,  atât pentru magazinul partener, cât si pentru participantul în campanie (electricianul). Astfel, la depunerile de 50/100/200 sau 400 de deşeuri (obligatoriu becuri economice sau neoane arse) se câștigă garantat un premiu. Până la această dată am trimis în ţară 15 premii mari, care constau în Şurubelniţe Bosch cu accesoriu de barbeque, precum și sute de creioane de tensiune, rulete și multimetre. Avem pregătite pentru a fi oferite 3.750 de premii”, a mai spus Roxana Șunică.

Campania naţională este pregătită să acopere un număr de 500 de magazine, astfel că, cei care doresc să se alăture în calitate de partener, pot trimite solicitări pe adresa de e-mail: reciclare@recolamp.ro.

„Dincolo de premiile și comunicarea ce se desfășoară în jurul acestei campanii, cu focus pe segmentul electricienilor, ne dorim să construim o infrastructură de colectare cât mai extinsă, care să permită accesul cât mai ușor pentru populație. Containerele specializate „Colț Verde” se regăsesc în 600 de magazine de retail din întreaga țară” a mai spus Directorul de Marketing.

De asemenea, în continuare, orice instituție de stat sau privată din România poate avea acces gratuit la sistemul de colectare gestionat de Recolamp, pentru a preda deșeurile de echipamente de iluminat generate din activitatea proprie, respectându-și, totodată, și obligațiile legale de mediu ce îi revin. Mai multe informatii pot fi găsite pe site-ul Asociatiei – www.recolamp.ro – sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau ridicarea deșeurilor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.