Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Organizațiile din România pot avea „abonați” la donații

0

După două campanii de test, donațiile lună de lună prin SMS sunt de acum disponibile la scară largă pentru organizațiile neguvernamentale care vor să desfășoare astfel de campanii.

donatie ro

Donațiile prin SMS recurent sunt disponibile pentru clienții Orange România și Vodafone România, care se pot „abona” la donații lunare în valoare de 2 euro, prin trimiterea codului corespunzător campaniei pentru care doresc să doneze.

Până acum, UNICEF România și SOS Satele Copiilor România au testat mecanismul de donație prin SMS recurent. În cele două campanii de test, s-au strâns 244.000 de euro de la 17.500 de români, care au decis să doneze lună de lună 2 euro.

“Schimbările reale se produc în timp, cu intervenții integrate, complexe și susținute pe termen lung, indiferent de domeniul abordat. Programele UNICEF susțin dreptul copiilor la educație, sănătate, protecție și se desfășoară pe perioade de câțiva ani pentru a ajunge la formule performante. Astfel de acțiuni nu sunt punctuale și au nevoie de susținere financiară constantă, pe o perioadă mare de timp. Persoanele fizice care doresc să se implice lunar au acum la dispoziție un instrument foarte simplu pentru donații: SMSul recurent. Astfel, donatorii au posibilitatea să susțina pe termen lung o cauză sau, de ce nu, chiar mai multe cauze în care cred cu tărie, într-un mod extrem de simplu. Iar faptul că se pot opri in orice moment din acest proces face instrumentul extrem de atractiv.” spune Despina Andrei, Communication & Fundraising Manager UNICEF România.

 

Donația de 2 euro se face în mod automat, lunar, din momentul în care donatorul trimite SMS de abonare cu codul campaniei, până în momentul în care trimite SMS de oprire adonației. Practic, orice client Orange România sau Vodafone România poate să doneze în una sau mai multe luni pentru cauza pe care o alege. Pot dona atât abonații Orange și Vodafone, cât și persoanele care au servicii pre-plătite.

Organizațiile neguvernamentale pot apela la acest nou mecanism de strângere de fonduri, cu condiția să fi desfășurat cel puțin o campanie de donații prin SMS în trecut și să aibă experiență în gestionarea relațiilor cu numere mari de donatori. Pentru a depune documentația necesară, trebuie să își facă un cont pe donatie.ro.

Inițiativa face parte din cadrul proiectului „Punți pentru resurse – resurse pentru comunități” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul 
Fondului ONG în România.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.