Organizatia Salvati Copiii demareaza astazi seria de 21 de dotari din 2015

0

Organizaţia Salvaţi Copiii demarează seria de dotări din 2015, care va viza 21 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din întreaga țară

Salvaţi Copiii România a donat astăzi secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ventilator pentru suport respirator pentru nou-născuți, în valoare de 80.000 de lei. Aceasta este prima acţiune dintr-o serie de 21 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face până la finalul anului, în întreaga țară.

Salvati Copiii Pitesti (3)
Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 lei vor fi investiţi în dotarea secțiilor de nou-născuți precum și în dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate. Orașele vizate pentru donații sunt: Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată până în prezent de Salvaţi Copiii cu 2 incubatoare în valoare de 90.000 lei. Datorită acestor echipamente, 200 de nou-născuţi au fost ajutaţi să câștige lupta pentru viață.

În 2014, maternitatea din Piteşti a înregistrat 2.300 de nașteri, dintre care 250 au fost bebeluși născuți prematur. Alți 350 de bebeluși, în medie pe an, au nevoie de îngrijiri speciale asemenea prematurilor. Această unitate medicală este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1500g și mai mari de 32 de săptămâni. Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județului Argeș – Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești. Mortalitatea infantilă a județului Argeș este de 8,3 ‰, puțin mai mică decât media națională de 8,8‰.

„Pornim şi în acest an cu încredere şi optimism seria de dotări din cadrul programului nostru de reducere a mortalităţii infantile. Este al 3-lea an în care ajungem la Piteşti şi de fiecare dată plecăm cu promisiunea de a reveni. Din păcate, maternităţile din întreaga ţară au în continuare nevoie de mult sprijin. Din acest motiv, Salvaţi Copiii duce mai departe acest program, încercând să ajungă la cât mai mulți dintre cei pentru care lupta pentru viaţă se dă chiar în aceste maternităţi.” – Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România

În perioada 2012-2015, Salvaţi Copiii România a dotat 54 de maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente performante în valoare de 4.800.000 lei şi a ajutat 6.000 de mame tinere, gravide și copii cu vârste cuprinse între 0-5 ani, din comunități defavorizate.

„Prematur înseamnă născut înainte de termen, înseamnă un organism care nu este pregătit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de îngrijire specială, de o atenţie deosebită, iar de cele mai multe ori au nevoie de suport respirator şi de o echipă pregătită de medici. Mulţumim Salvaţi Copiii, echipamentele donate sunt absolut necesare salvării de vieţi şi nu au stat nefolosite nici măcar un minut, de când le avem.” – dr. Mihaela Vintilă, șef al secției de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești

“Până acum Salvaţi Copiii a reuşit să contribuie la salvarea a aproape 10.000 de nou-născuţi, prin echipamentele donate. Pentru mine, acest program este mai mult decât o campanie de dotare, este şi lupta mea pentru supravieţuirea celor mici, este o luptă pentru ca toate mămicile cu copii născuţi înainte de termen să plece cu ei acasă sănătoşi. Reducerea mortalităţii infantile rămâne printre problemele dramatice ale României şi trebuie să fie o prioritate pentru noi toţi.” – Amalia Năstase, ambasador al campaniei

Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul ”SALVEZ”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

Mulţumiri susţinătorilor noştri: Dorna, GSK România, Reckitt Benkiser, Libris.ro, Gefco, Carrefour România, B&B Collection, OMV Petrom Gas, Michael Oil Gas Services, Heiring Impex, Agritrans Service International, BNP Baribas, Bucuresti Mall Development, Artesans del Sucre, Cargo Trans Solutions, Siramed, Dennemeyer Associates, Fan Courier Express, Air BP Sales Romania, Comau Romania, Deutek, Panduit European Solutions, Transterra Logistics, Velineo, LG Trans, Promenada, Realitatea TV, TVR, Eventures, CFR Călători, CFR S.A, Metrorex, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Cityplex, precum și altor companii care au ales să susțină acest demers.

————————————————
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

www.salvaticopiii.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.