Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orasele din Romania au intrat in stadiul concurentei constructive

0

InaugRO: Episodul 15

Cluj: Cluj-Arena

Stadion este construit la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion „Ion Moina”. Stadionul va avea 30.596 de locuri, iar investiţia se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro. Lucrările au început în urmă cu doi ani, ceea ce conform preşedintelui CJ Cluj este un record naţional. Mai mult, conducerea Consiliului Judeţean nu îşi face griji în ceea ce priveşte o posibilă deterioare a gazonului în urma concertelor. „Firma care se ocupă de organizare garantează calitatea gazonului. Sistemul de protecţie care va fi folosit aici e acelaşi care se foloseşte pe orice stadion din Europa în momentul de faţă. Există şi o cauză contractuală cu organizatorii în care se arată că, în cazul în care vor fi deteriorate zone de gazon, acestea vor fi înlocuite pe cheltuiala celor care organizează evenimentul”, spunea Tişe în urmă cu câteva zile.

Sursa: Capital

Bucuresti: Muzeul Antipa

Potrivit primelor estimări ale personalului Antipa, peste 3.000 de persoane au vizitat muzeul în această primă zi când s-a redeschis pentru public, după aproape trei ani în care a fost în renovare. Cifrele exacte privind numărul de vizitatori în prima zi de redeschidere a muzeului urmează să fie disponibile în cursul zilei de duminică. Personalul Muzeului Antipa se aşteapta încă de dimineaţă la un număr imens de vizitatori în cursul zilei de sâmbătă. Potrivit informaţiilor oferite la solicitarea MEDIAFAX, într-o zi „plină”, înainte de renovare, Muzeul Antipa era vizitat de circa 1.000 de persoane. Pe de altă parte, la Noaptea Muzeelor, când expoziţiile puteau fi văzute gratuit, Antipa era vizitat în circa şase ore de aproximativ 19.000 de persoane. Totodată, dacă în 2008, înainte de închidere, Muzeul Antipa a avut 170.000 de vizitatori pe an, personalul instituţiei estimează că pe viitor vor fi peste 250.000 de intrări anual.

Sursa: Mediafax

Imagini: EVZ

Bucuresti: parcul de distractii Terra Park

Terra Park, cel mai mare parc de distracții din Capitală, situat în sectorul 6, a fost inaugurat astăzi. Acesta își va pune în funcțiune cele 30 de echipamente moderne pentru ca bucureștenii să se simtă bine. Printre invitații de seamă s-au numărat Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi și primarul orașului Chicago, Richard M. Daley.

Sursa: Evz

Ploiesti: stadionul «Ilie Oana»

Stadionul care a costat 17,5 milioane de euro a fost umplut pana la refuz de spectatori, iar show-ul a fost unul de zile mari. Inaugurarea arenei a inceput cu filmarea unei reclame la o companie producatoare de bere, iar apoi s-a trecut la momentul cel mai asteptat al serii, meciul dintre Generatia de Aur si cei mai buni jucatori ai Petrolului din anii ’80-’90. De la meci n-au lipsit Hagi, Popescu, Moldovan sau Rachita, iar fanii au savurat la maxim spectacolul oferit de fotbalistii care ne-au adus atatea bucurii in anii ’80 si ’90.

Sursa: Ziare.com

Imagini: Adevarul

Ploiesti: Filarmonica se redeschide

După trei ani în care a concertat în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, astăzi, 29.09.2011, Filarmonica se întoarce acasă. În anul 2008 au început lucrările de consolidare şi modernizare a clădirii Filarmonicii ploieştene , urmare a unei expertize care indica faptul că la construcţia realizată în anul 1910 apăruse risc mare de prăbusire a acoperişului care era suspendat pe bride metalice. Investiţia, în valoare de 7,2 milioane de lei a vizat prioritar consolidarea imobilului, dar şi modernizarea acestuia. Au fost construite 7 noi săli de studiu individual, au fost înlocuite cele 270 de scaune (dintre care 70 sunt amplasate la balcon) cu fotolii speciale care sunt utilizate şi la Opera din Viena şi la Scala din Milano. A fost înlocuit lambriul de catifea cu unul din lemn şi placaje de piatra şi a fost înlocuit parchetul. De asemenea a fost înlocuit întregul sistem de sonorizare cât si cele de termie şi electric. Studiul asupra calitaţii acusticii sălii a fost coordonat de Smigelshi Marius, profesor de acustică din cadrul Facultaţii de Arhitectură Ion Mincu- Bucureşti.

Sursa: PH-online

Transalpina este pregatita pentru turisti

Despre drumul care trece Carpaţii, pe la Novaci – Rânca, se spune că ar fi fost construit de romani cu aproape 2.000 de ani în urmă, când au mărşăluit spre Sarmizegetusa Regia (situată în Munţii Şureanu). Se pare că a fost reabilitat de mai multe ori în Evul Mediu. O amplă acţiune de refacere a drumului, care a presupus şi pietruirea acestuia, s-a derulat însă în perioada interbelică, la iniţiativa Regelui Carol al ll-lea, operaţiunea fiind finalizată în 1935. O a doua reabilitare a fost făcută de armata germană, în al Doilea Răboi Mondial.

Sursa: Evz

Arad: Mall-u Galleria

În cadrului mall-ului sunt 77 de magazine, un hypermartet, o sală de fitness, Cinema City cu 8 ecrane Multiplex şi o mie de locuri de parcare.  Cele mai renumite branduri locale şi globale se reunesc sub cupola Galleria. În premieră pentru arădeni, mărci de renume ca Zara, Bershka, Pull & Bear sau Stradivarius se vor găsi, alături de alte nume consacrate din diferite domenii, printre punctele de atracţie de la Galleria. Parterul şi cele două niveluri ale noului mall găzduiesc magazine specializate de încălţăminte, modă, accesorii şi servicii, articole pentru copii, cafenele şi restaurante, articole de design interior, electrocasnice şi divertisment.

Sursa: Adevarul

Timisoara: o noua Casa a Casatoriilor

După mulți ani de așteptări și lucrări, Timișoara are în sfârșit o Casă a Căsătoriilor unde pot fi oficiate cununii în condiții civilizate. Este vorba de o clădire care a fost complet reamenajată, situată în spatele Poștei Mari. Casa Căsătoriilor a fost inaugurată vineri de către autoritățile locale și de perechile care au decis să își unească destinele în această zi.

Sursa: Timis Online

Iasi: campus studentesc modern

Dupa o perioada de aproximativ trei ani in care s-a aflat in plin proces de reabilitare, cel mai mare camin studentesc din Europa de Est a devenit unul dintre cele moderne din Romania. Astfel, faimosul camin T17din campusul studentesc Tudor Vladimirescu al Universitatii Tehnice (UTI) „Gheorghe Asachi” le ofera celor peste 1.100 de studenti cazati bucatarii ultra-moderne, pe fiecare palier, spalatorie si uscatoare, dar si camere proaspat renovate. „Dupa trei ani in care s-au facut lucrari de reabilitare la T17, cei peste 1.100 de studenti cazati aici au cele mai bune si mai moderne conditii de cazare. Este important sa aratam si faptul ca tarifele de cazare, spre deosebire de alte mari universitati din Iasi si din tara, sunt si cele mai mici”, a declarat Bogdan Budeanu, directorul – adjunct al Directiei Servicii Studentesti (DSS) de la UTI.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Iasi: proiect dupa model american la Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) a lansat un proiect universitar inedit pentru mediul academic romanesc. Manifestarea vizeaza pe studentii din anul I si parintii acestora si este intitulat „Bun venit la UAIC!”.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Craiova: cantina studenteasca modernizata

După o perioadă de trei ani, în care nu a mai funcţionat, cantina din Campusul Facultăţii de Agronomie a fost inaugurată ieri, revenind din nou în circuitul studenţesc, cu meniuri la preţuri modice. Unitatea a fost modernizată cu bani din fondurile proprii ale Universităţii din Craiova, după modelul celei din Căminul 14, construit anul trecut în Campusul Studenţesc de la Facultatea de Mecanică. Potrivit reprezentanţilor centrului universitar craiovean, cantina va funcţiona pe perioada cursurilor, iar banii adunaţi din vânzări vor fi folosiţi pentru continuarea investiţiilor.

Sursa: Craiova Forum

Hotel nou in statiunea Venus (Constanta)

Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, încă mai putem vorbi despre surprize plăcute din partea hotelierilor. Femeia de afaceri, Luchi Georgescu,  a vrut să dea un strop de strălucire staţiunii Venus şi a reuşit. A pregătit oaspeţilor de pe litoralul românesc un hotel de patru stele, care va fi deschis din mai până în octombrie. Deşi tarifele la cazare nu au fost încă stabilite, investitorul ne asigură că acestea vor fi accesibile,  iar confortul va fi garantat.  Cei care vor veni la început sau sfârşit de sezon estival vor beneficia de reduceri. Unitatea hotelieră dispune de trei  piscine  dotate cu sisteme de încălzire, jacuzzi şi duşuri exterioare. Turiştii se vor putea răsfăţa în sălile de fitness, la saună sau  se vor bucura de spectacole de muzică şi dans, seri de karaoke şi stand up comedy. Luchi Georgescu speră că  iniţiativa ei va fi un reper şi pentru alţi investitori care în acest fel pot pune în valoare litoralul românesc.

Sursa: Reporter NTV

Pitesti: Hotelul Ramada

Hotelul Ramada din Pitești a fost construit în timp record, reprezentând în acelaşi timp lansarea în lumea afacerilor a fiicei patronului de la Comesad, Denisa Dumitru, licenţiată în domeniul turismului la București. Ramada Pitești, un hotel a cărui principală nişă de clienţi o reprezintă angajații corporațiști,  beneficiază de 135 de camere, 2 restaurante, un centru de conferințe și un complex SPA.

Sursa: Ancheta

Constanta: Centru European de Gastronomie şi Turism

De ieri, Constanţa are un Centru European de Gastronomie şi Turism, prima bază de practică în gastronomie cu finanţare din fonduri structurale europene, în care elevii şi studenţii vor desfăşura activitatea „Schimburi de Experienţă şi Bune Practici”. „Acesta este singurul Centru de Gastronomie din ţară şi are un spaţiu generos, amenajat la standarde occidentale, cu dotări ultramoderne. Avem un laborator de gastronomie cu şase staţii de bucătărie complet echipate, un laborator de tehnică a servirii (ospătărie), un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice, un laborator audio-media şi o sală pentru cursuri teoretice.

Sursa: Ziua de Constanta

Sfantu-Gheorghe (Tulcea): mini-port turistic

Mini-portul din localitatea Sfântu Gheorghe, o investiţie menită contribuie la dezvoltarea turismului în zonă, a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi a mai multor ambasadori străini acreditaţi în România. […].Lucrările de realizare a mini-portului din Sfântu Gheorghe, finalizate cu un an întârziere faţă de termenul iniţial anunţat, au început în septembrie 2009, obiectivul de investiţii făcând parte din sub-programul naţional de turism „Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre”. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 33 milioane lei, deşi iniţial valoarea acestora a fost estimată la circa 27 milioane lei. Creşterea cheltuielilor a fost explicată prin lucrările suplimentare necesitate în condiţiile în care în ultimi doi ani Dunărea a înregistrat cote record. AGERPRES

Sursa: Eurourbanism

Ineu: Muzeul Tarii Zarandului

Acest muzeu a fost înfiinţat în vechea clădire a şcolii primare din oraş, pusă la dispoziţie de Primăria din Ineu, la iniţiativa domnului profesor Preda Sima de la Grupul Şcolar „Mihai Viteazul”. Acesta a beneficiat de sprijinul logistic (în obiecte) a unor parohii ortodoxe şi a unor cetăţeni din Ineu şi de pe raza acestuia, precum şi de îndrumarea ştiinţifică a unor mebrii de la Muzeul Judeţean din Arad.Spaţiul muzeal a fost amenajat în trei săli de prezentare, fiecare dintre ele cuprinzând câte un domeniu specific.

Sursa: Noutati Ortodoxe

Bucuresti: Muzeului Sportului de la Casa Olimpică

Două etaje cu o capacitate de aproximativ 900 de metri, marmură pe jos, lifturi hi-tech, curăţenie impecabilă şi o arhitectură foarte modernă. Aşa se prezenta astăzi noul sediu al Muzeului Sportului de la Casa Olimpică, înainte de marea inaugurare de mâine-dimineaţă, Clădirea, care a costat aproximativ 4 milioane de euro, arată impecabil iar românii se pot mândri că în sfârşit vor avea un loc unde vor fi expuse toate trofeele, medaliile şi toate obiectele cu valoare sentimentală care amintesc de eroii sportului românesc.

Sursa: Adevarul

Bucuresti: statia de epurare a apelor uzate de la Glina

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a inaugurat luni Staţia de epurare a apelor uzate de la Glina, etapa I. „Scopul tehnic al etapei I este acela de a epura jumătate din debitele provenite din oraş (10 metri cubi pe secundă) iar prin etapa a II-a datorită lucrării de extindere a construcţiei, ce se va finaliza în 2015, va fi posibilă procesarea întregului debit”, a menţionat Oprescu. Potrivit edilului-şef, prin această construcţie Bucureştiul mai face un pas spre marile capitale europene. „Vrem să demonstrăm încă o dată că se poate, că putem dezvolta şi moderniza oraşul”, a mai precizat primarul general.

Sursa: Eurourbanism

Investitiile din Bucuresti sunt din ce in ce mai numeroase si impresionante, lucru confirmat si de sinteza urmatoare :

Bucurestiul, cunoscut pentru aglomeratie si santierele ce nu se mai inchid, capata pe zi ce trece o noua fata. Cunoscute de pe timpuri, Intercontinentalul sau magazinul Unirea, par a fi eclipsate cat de curand de noile constructii ce se ridica la peste 700 milioane de euro.

Sursa: Info Contructii

In general, turismul romanesc, cu toate neajunsurile lui, devine din ce in ce mai atractiv pentru romani si, poate, si pentru musafirii din strainatate.

Alte inaugurari: investitie importanta la CE Turceni, sectie de politie rurala la Albota (Arges), depozit logistic langa Timisoara, scoala noua la Pancota (Arad), cresa noua la Lugoj (Timis), baza sportiva noua la Rovinari (Gorj), bloc de locuinte ieftine la Constanta, parc rustic lc Cluj, centrul medical de permanenta din Ulmeni (Maramures), poligon de tragere de la Viile Satu Mare, Centrul de Balneologie şi Recuperare medicală Barticeşti (Neamt), muzeu al învăţământului confesional ortodox în cadrul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu-Gheorghe (Covasna), terminalul Covasna al Bursei Române de Mãrfuri, primarie noua la Moroieni (Dambovita), prima pictura 3D pe asfalt in Bucuresti, cinematograf digital in Baneasa Shopping City din Bucuresti, investitie a firmei Marbach la Nadlac (Arad), doua benzi din Autostrada Soarelui de sensul Constanţa-Murfatlar pe o distanţă de 14 kilometri, Centrul de Diagnostic Avansat Medicover din Bucuresti, strada Tiglari din Sibiu, Muzeul Satului din Sibot (Alba), drumul DJ 668 Buciu Orlea – Gânţaga (Hunedoara), podul Densusianu din Oradea, primarie noua la Tamasi (Bacau), fabrica Toro la Aricesti (Prahova), dispensar modern si drum asfaltat la Crasna (Gorj), un nou corp de cladire al Filarmonicii Iasi, fabrica firmei japoneze Yazaki la Caracal (Olt), secţie de chirurgie la Spitalul „Carol Davila”, reamenajarea peisagistica a Parcului Operei din Bucuresti,

——————-

Alte stiri «pozitive» : Alba-Iulia devine oras cultural prin festivalul «Dilema Veche», peste 250 000 de romani au participat la Ziua de Curatenie Nationala Let’s Do It Romania, Clujul arata fermecator la Zilele Centrului Istoric iar cele zece proiecte castigatoare ale Restart Romania au fost selectate.

Publicitatea  pozitiva» a Romaniei in strainatate, desi este inca in minoritate fata de cea «negativa», exista:

  • Directorul general al CERN, Rolf-Dieter Heuer: Sunt mandru sa spun ca anul acesta am angajat doi tineri romani in staff-ul CERN, unde lucreaza in jur de 80 de cercetatori romani (Sursa: Hotnews)
  • Romania se redefineste in presa britanica, cel putin, ca un tinut salbatic si fascinant, sub numele de Wild Carpathia (vezi Video).
  • Inna a sustinut recent un concert la Guadalajara, in Mexic. Fanii ei au epuizat biletele la show cu cateva zile inainte si au asteptat-o pe diva cu sufletul la gura. In seara concertului, fanii mexicani ai Innei s-au isterizat de-a dreptul: au tipat, au aplaudat, au dansat, au plans si au cantat impreuna cu idolul lor. Inna a sustinut si o sesiune de autografe in Mexic. Evident, fanii ei au facut coada la semnaturi si poze si n-au plecat pana nu au ajuns in fata cantaretei. Inna isi promoveaza in Mexic noul ei album, cel de-al doilea din cariera, `I Am The Club Rocker`. Cu aceasta ocazie, artista a fost si la un post de radio, unde a vorbit cu gazda emisiunii in limba spaniola fara translator.  `Priviti si voi cat este de iubita romanca noastra peste tot, numai noi o injuram,o jignim…asta ne este nivelul….bv inna,eu sunt mandru ca sunt roman,si ca ne reprezinti in afara`, scrie un fan al artistei pe YouTube. (Sursa: Best Music) (vezi Video).

Despre autor

avatar

Serie de articole de tip "revista presei" cu principalele știri despre inaugurări în România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.