Orange suplimentează flota auto cu mașini cu zero emisii

0

Orange România introduce în flota sa auto primele sale mașini electrice, din gama zero emisii: Renault ZOE. Automobilele vor putea fi folosite de către angajații companiei pentru deplasări în interes de serviciu.

Orange e-cars

Orange România alege modelul Renault ZOE zero emisii pentru un impact redus asupra mediului. Inițiativa de a suplimenta flota auto cu acest model de automobil se aliniază programului de eficiență energetică și de reducere a emisiilor de carbon demarat în 2009 și care a avut la bază o serie de măsuri investiționale și operaționale. Astfel, în unele zone au fost instalate sisteme de alimentare solare sau turbine eoliene, iar din 2014 a fost început un amplu program de eficientizare și de modernizare a infrastructurii rețelei Orange din regiunile urbane.

Demersurile Orange de eficientizare a consumului de resurse au fost extinse anul acesta și la nivelul sustenabilității spațiilor utilitare, odată cu deschiderea birourilor din sediul Green Court. Proiectul s-a bazat pe folosirea tehnologiilor verzi și deține certificare LEED Gold de clădire ecologică. În plus, încă din 2010, prin programul gratuit de bike-sharing, “Biciclete cu cravată”, angajații companiei pot opta pentru o modalitate prietenoasă cu mediul pentru deplasări scurte în oraș.

Orange România este prima companie din țară care introduce mașini electrice în flota auto. În 2012, grupul Orange a fost cel dintâi client corporate al companiei Renault pentru mașini electrice, care au fost achiziționate pentru deplasările angajaților. Angajamentele pentru 2020 asumate de Orange la nivel de grup sunt aliniate la directivele Uniunii Europene și presupun reducerea cu 15% a energiei consumate și diminuarea cu 20% a emisiilor de carbon faţă de anul 2006.

Programul de suplimentare a flotei auto Orange România a fost implementat cu sprijinul partenerilor ALD Automotive și Renault România.

Mai multe detalii despre produsele şi serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.