Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orange a ales câștigătorii Concursului național SuperCoders 2018

0

București, 10 decembrie 2018. Orange România anunță rezultatele Concursului național SuperCoders 2018, a doua etapă a programului de educație digitală cu același nume, dezvoltat în parteneriat cu Simplon România. 50 de copii pasionați de coding și tehnologie, care au răspuns provocării #SuperCoders, vor fi premiați cu un loc în Academia Online, cea de-a treia etapă a programului.

Câștigătorii SuperCoders vor participa la cursuri și activități pe care le vor realiza la distanță cu ajutorul trainerilor Simplon România. Micii programatori vor descoperi bazele limbajului JavaScript, pe parcursul a 30 de ore interactive, timp de 10 săptămâni. Totodată, primii 6 finaliști ai competiției vor fi premieţi şi cu gadget-uri distractive – camere GoPro, boxe portabile sau căşti wireless.

Programul de educație digitală SuperCoders este dedicat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, pasionați de programare și tehnologie. Prima etapă, Caravana SuperCoders, s-a derulat pe parcursul lunii octombrie, când aproape 530 de copii au participat la atelierele gratuite de programare susținute de specialiștii Simplon, în 10 orașe din țară.

După ce au făcut primii pași în programare, pe parcursul Caravanei, copiii din toată țara au avut ocazia să își pună în valoare abilitățile de coding în cadrul Concursului național SuperCoders. Micii programatori au fost invitați să dezvolte o animație pe platformele Scratch sau code.org, pornind de la o temă dată: să le arate locuitorilor celei mai moderne și tehnologizate planete din Univers jocurile și activitățile distractive de pe Pământ. Aproape 260 de copii s-au înscris în competiție, iar în urma jurizării au fost selectați 50 de câștigători.

„Suntem mândri de această nouă generație de SuperCoders – copii pasionați de programare, care au rezolvat în cele mai creative și ingenioase moduri o temă legată de joaca offline. Este o dovadă că, gestionat eficient și canalizat spre educație, timpul petrecut în faţa ecranelor contribuie la dezvoltarea celor mici pentru mâine – pentru calea pe care o vor urma la școală în anii următori, la facultate și mai apoi în carieră”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România.

Aplicațiile înscrise au fost evaluate de un juriu de specialitate format din: Roxana Rugină (Fondator & CEO Simplon România), Livia Fericean (Corporate Citizenship & Public Affairs South-East Europe, Samsung), Andreea Albuț (Communication Manager Ubisoft România), Gabriela Maalouf (specialist programare neurolingvistică pentru copii și părinți), George Trifan (profesor de informatică la Școala Metropolitană ARC din București) şi Veronica Dogaru (Corporate Communication Manager, Orange România).

Câștigătorii Concursului național SuperCoders sunt afișați aici, alături de aplicațiile premiate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.