OraDeCreativitate.ro, un site care le propune profesorilor o abordare nouă, practică și orientată spre rezultate

0

OraDeCreativitate.ro, un site care le propune profesorilor o abordare nouă, practică și orientată spre rezultate, pentru a transforma Săptămâna Altfel într-o Săptămână Creativă.

Informațiile și uneltele din site acoperă clasele I-XII și pot fi combinate, modificate sau dezvoltate după nevoile fiecărei clase. De la planuri complete de activități, la exerciții scurte, articole practice și studii de caz, OraDeCreativitate.ro însoțește profesorul de la discuțiile de definire a temei săptămânii până la evaluarea rezultatelor activităților.

OraDeCreativitate prezintă 'Săptămâna Creativă'

Proiectul de a aduce un plus de creativitate în Săptămâna Altfel are două mize:

  • A ajuta profesorii să treacă peste blocajul resurselor limitate,
  • A le oferi acestora acces la metode și instrumente validate, ce pot fi folosite în programe pilot cum sunt cele prilejuite de Săptămâna Altfel.

Exercițiile, metodele și resursele disponibile în site îi pot ajuta pe profesori, printre altele:

  • Să genereze subiecte relevante și interesante pentru elevi,
  • Să exploreze noi direcții de activități extracuriculare,
  • Să găsească parteneri și aliați pentru acțiunile și proiectele lor.

Elevii vor putea să folosească principiile și metodele unei abordări creative în activitățile lor zilnice. Pot reuși astfel, printre altele:

  • Să genereze mai repede și mai ușor idei noi pentru prezentări sau eseuri,
  • Să lucreze mai organizat și mai eficient în echipă,
  • Să aibă o abordare constructivă în fața obstacolelor, să gândească orientat spre soluții,
  • Să exploreze o arie mai largă de opțiuni academice sau de carieră.

OraDeCreativitate.ro este un proiect dezvoltat de Fundația Friends For Friends la inițiativa Starcom MediaVest Group, cu sprijinul Samsung.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează