Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

OraDeCreativitate.ro, un site care le propune profesorilor o abordare nouă, practică și orientată spre rezultate

0

OraDeCreativitate.ro, un site care le propune profesorilor o abordare nouă, practică și orientată spre rezultate, pentru a transforma Săptămâna Altfel într-o Săptămână Creativă.

Informațiile și uneltele din site acoperă clasele I-XII și pot fi combinate, modificate sau dezvoltate după nevoile fiecărei clase. De la planuri complete de activități, la exerciții scurte, articole practice și studii de caz, OraDeCreativitate.ro însoțește profesorul de la discuțiile de definire a temei săptămânii până la evaluarea rezultatelor activităților.

OraDeCreativitate prezintă 'Săptămâna Creativă'

Proiectul de a aduce un plus de creativitate în Săptămâna Altfel are două mize:

  • A ajuta profesorii să treacă peste blocajul resurselor limitate,
  • A le oferi acestora acces la metode și instrumente validate, ce pot fi folosite în programe pilot cum sunt cele prilejuite de Săptămâna Altfel.

Exercițiile, metodele și resursele disponibile în site îi pot ajuta pe profesori, printre altele:

  • Să genereze subiecte relevante și interesante pentru elevi,
  • Să exploreze noi direcții de activități extracuriculare,
  • Să găsească parteneri și aliați pentru acțiunile și proiectele lor.

Elevii vor putea să folosească principiile și metodele unei abordări creative în activitățile lor zilnice. Pot reuși astfel, printre altele:

  • Să genereze mai repede și mai ușor idei noi pentru prezentări sau eseuri,
  • Să lucreze mai organizat și mai eficient în echipă,
  • Să aibă o abordare constructivă în fața obstacolelor, să gândească orientat spre soluții,
  • Să exploreze o arie mai largă de opțiuni academice sau de carieră.

OraDeCreativitate.ro este un proiect dezvoltat de Fundația Friends For Friends la inițiativa Starcom MediaVest Group, cu sprijinul Samsung.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.