Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Opționale moderne pe băncile elevilor

0

De 100 de ani în lume și de 26 de ani în România, Junior Achievement oferă gratuit programe și proiecte educaționale de educație antreprenorială, educație financiară și orientare profesională, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și comunitatea de afaceri. Profesorii pot implementa gratuit și în acest an școlar programele și proiectele Junior Achievement.

De ce ar alege un profesor să predea la opțional un program internațional?

  1. Programe internaționale gratuite, aprobate și recunoscute

Programele și proiectele Junior Achievement (JA) se bucură de recunoașterea a mii de profesori din întreaga țară și pot fi implementate gratuit la clasă. Curricula JA, permanent îmbunătățită, cuprinde programe în limba română de educație antreprenorială, educație economică, educație financiară, educație pentru orientare profesională și educație STEM, dezvoltate conform nevoilor tinerilor și adaptate fiecărui nivel de învățământ, de la clasa 0 până la clasa a XII-a și chiar universitate, în cazul programului de antreprenoriat. Toate programele includ metode și tehnici moderne de învățare learning by doing, project based și blended learning și se derulează cu ajutorul unor mijloace tehnologice moderne. Manualele și materialele sunt aprobate de Ministerul Educației.

  1. Flexibilitate. Kit cu materiale complet, inclusiv certificate

Toate programele includ un kit complet, cu manuale pentru elevi, ghiduri pentru profesori, formulare de evaluare, fișe pentru activități, certificate pentru profesori și elevi, acces la platforma Learning Management System JA Inspire™, traininguri și consultanță pentru profesori. Junior Achievement oferă și o mare flexibilitate privind modul de implementare al acestor programe. Prin forma de implementare Curriculum la Decizia Școlii, elevii primesc gratuit manuale tipărite și studiază săptămână de săptămână programul ales. Prin implementarea programelor ca activități extracurriculare, cerc, școală după școală ș.a. sau a proiectelor din Săptămâna Școala Altfel, clasa are la dispoziție resurse în format electronic și blended learning. Acestea sunt disponibile și pentru orele de Curriculum la Decizia Școlii.

  1. Burse pentru elevi și profesori și resurse de finanțare pentru școli

Programele și proiectele Junior Achievement oferă acces la competiții și evenimente naționale și internaționale, prin care elevii și profesorii pot beneficia de premii și burse, iar școlile de finanțare. În ultimii ani, sute de elevi și profesori au fost beneficiari și zeci de instituții de învățământ câștigătoare au reușit să-și doteze și să-și modernizeze laboratoarele cu fondurile obținute, dar și să efectueze o serie de lucrări pentru îmbunătățirea bazelor didactice ale școlilor.

  1. Acces la rețeaua Junior Achievement

Cadrele didactice apreciază în egală măsură accesul la rețeaua Junior Achievement. În funcție de implicarea acestora în programe și proiecte, profesorii și elevii pot interacționa cu tineri din rețeaua JA globală (40 de țări în Europa și peste 100 în lume).

Cum se pot înscrie școlile și profesorii?

Înscrierea la programele Junior Achievement este foarte ușoară: profesorii interesați trebuie doar să consulte broșura educațională, disponibilă la https://jar.ro/brosura, să își deschidă un cont de profesor pe platforma https://jaromania.org/hub, iar apoi, din cont, profesorii să încheie, cu aprobarea școlii, un acord pentru implementarea programelor Junior Achievement. Odată semnat acest acord, programele devin disponibile imediat în contul de profesor, iar manualele tipărite ajung la clasă în câteva zile.

Așteptăm înscrierile voastre la programele JA România!

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement celebrează 100 de ani de existență.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.