Oportunităţi de carieră pentru tineri la cea de a doua ediţie Career Leader

0

În această toamnă Fundaţia Româno-Americană găzduieşte cea de a doua ediţie Career Leader, proiect marca Akcees ce reprezintă o punte de legătură între tinerii foarte bine pregătiţi şi companiile de top din diferite domenii. Şi de această dată, echipa Akcees le-a pregătit participanţilor sesiuni de training oferite de specialişti în domeniu, workshop-uri interactive şi stagii de practică. Persoanele care doresc să participe la eveniment se pot înscrie gratuit pe site-ul programului www.akcees.ro/career

Career Leader oferă tinerilor şansa de a lucra alături de specialişti şi de a acumula experienţă de calitate, iar fiecare zi de eveniment deschide perspective profesionale într-un domeniu diferit. Dacă la prima ediţie a evenimentului au fost abordate trei domenii şi au fost selectaţi 70 de participanţi din peste 250 de aplicaţii, de această dată doritorii pot alege să participe în una dintre cele patru zile: consultanţă, marketing, IT sau banking.

În fiecare zi de eveniment, participanţii vor afla mai multe despre oportunităţile de carieră existente în domeniu, vor participa la un training de specialitate şi vor rezolva un studiu de caz, având şansa ca la final să se numere printre câştigătorii stagiilor de practică şi premiilor oferite de către companii.

Consultanţi pentru o zi. Cea de a doua ediţie Career Leader debutează luni, 22 octombrie, cu ziua dedicată consultanţei. Tinerii interesaţi de o carieră în acest domeniu vor avea şansa de a lucra alături de profesionişti de top din cadrul Contrast Management Consulting, Controller Institut şi Colliers International.

Specialişti în marketing. Evenimentul continuă marţi, 23 octombrie, zi în care finaliştii vor învăţa cum îşi pot construi o carieră de succes în marketing. Paşii le vor fi ghidaţi pe parcursul întregii zile de reprezentanţii companiei L’Oreal.

Noi orizonturi în IT. Ziua de miercuri, 24 octombrie, este dedicată tehnologiei informaţiei. Tinerii pasionaţi de tehnologie sunt invitaţi să aplice pentru a participa la eveniment, unde vor rezolva un studiu de caz complex alături de specialiştii Microsoft.

Perspective în banking. Career Leader se încheie joi, 25 octombrie, cu ziua dedicată domeniului financiar-bancar. Profesioniştii BRD Groupe Société Générale vor lucra împreună cu participanţii la eveniment şi le vor arăta acestora ce presupune activitatea în domeniu.

„Ne bucurăm să avem alături de noi angajatori importanţi din România, companii sustenabile ce recrutează tineri talentaţi. Succesul acestui proiect ajuns deja la cea de a doua ediţie arată faptul că există oportunităţi profesionale în România şi îi invităm pe tineri să profite de această şansă şi să aplice pentru a se număra printre participanţi.”, a declarat Irina Scarlat, Vice-Preşedinte Executiv şi Co-Fondator Akcees.

 

Cea de a doua ediţie Career Leader se adresează tinerilor motivați care își doresc să acumuleze experienţă profesională de calitate în cadrul unor companii de renume. Participarea la eveniment este gratuită şi se realizează în baza completării formularului de aplicaţie disponibile pe site-ul programului http://akcees.ro/career. Aplicaţiile sunt deschise până duminică, 14 octombrie, iar selecţia este realizată dintr-un juriu format din specialişti în resurse umane. Rezultatele finale vor fi comunicate marţi, 16 octombrie.

Un eveniment recomandat de IQAds Kadett.

Career Leader este un eveniment organizat cu sprijinul Contrast Management Consulting, Controller Institut, Colliers International, L’Oreal, Microsoft, BRD Groupe Société Générale şi Romanian American Foundation.

Mediatizarea proiectului este asigurată de The Money Channel, Digi TV, Business Woman, România Liberă, Agora, Zile şi Nopţi, Business Review, E-Finance, Wall Street, Cariere Online, IQAds, Ejobs, BusinessLive.ro, Startups.ro, România Pozitivă, Edu-Tim, Studenţie.ro, Evenimente Studenţeşti, Hipo, Business-Edu.ro, Ştiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Academic Link, Bancherul.ro, SMARTfinancial.ro.

Susţinem şi ne susţin: Senatul Studenţilor ASE Bucureşti, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Edmundo, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB), Asociaţia Europeană a Studenţilorla Drept(ELSA) , Inspire Business, VWI Estiem.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.