Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oportunitate educațională de mediu într-un parteneriat româno-francez

1

Un proiect educațional de mediu în limba franceză, pentru profesorii de liceu din România lansează apelul la înscrieri.

Sensibiliser nos enfants à la protection de la planète este un proiect de educație și conștientizare a problemelor de mediu, inițiat de ViitorPLus- Asociația pentru dezvoltare durabilă, prin programul ecOprovocarea, cu sprijinul Ambasadei Franței și Institutului Francez din România.

În cadrul acestui proiect, profesorii care predau limba franceză în licee pot beneficia de instruire online specifică și de o serie de materiale de educație non-formală, cu ajutorul cărora pot construi ateliere pe care să le disemineze ulterior în rândul elevilor.

Pentru înscrierea în proiect trebuie completat chestionarul din linkul următor (https://www.surveymonkey.com/r/Formular_Inscriere_Proiect_Romano_Francez ) până la data de 12 februarie 2021, urmând a primi ulterior informații despre pașii ce trebuie urmați pentru înscrierea la sesiunea online de instruire, precum și modalitatea de a intra în posesia materialelor educative.

Pentru ca participarea să fie validată este necesară susținerea cel puțin unui atelier educațional, la un număr de cel puțin 25 de elevi. Organizatorul încurajează susținerea atelierelor la un număr cât mai mare de participanți.

Toți profesorii înscriși și validați în proiect vor primi diplome de participare.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.