Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ONG-urile pun umărul şi sunt în prima linie! Le e greu? DA!

0

Trăim vremuri deosebite. Pandemia de coronavirus are consecințe pentru oamenii din întreaga lume. Starea de sănătate a populației pusă în primejdie de contaminarea cu coronavirus creeaza dificultati în multe domenii din economia țării și atinge și unul dintre motoarele comunității, activitatea Organizațiilor Nonguvernamentale.

În această situaţie, ONG-urile din comunitatea Fă Bine! fac un apel la solidaritate şi ne invita să fim uniți și să găsim împreună cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă societatea noastră. Doar aşa putem face ca nimeni să nu fie uitat, lăsat deoparte.

În comunitatea Fă Bine! s-a început identificarea problemelor cu care se confruntă ONG-urile, dar și a resurselor pe care acestea le pot oferi întregii societăți.

Pe toată această perioada de izolare la domiciliu, ONG-urile vor acorda servicii de suport social (online, telefonic și după alte nevoi), consiliere psihologică pentru copii și familie, distribuire de alimente, activități cu caracter educativ, informațional, motivațional, de promovare a sănătații. Fiecare organizație va derula aceste activităti în funcție de obiectul de activitate precum şi în funcție de resursele umane pe care le deține. Dar nici una din aceste activități nu aduce venituri. Ele sunt menite doar să sprijine gratuit comunitățile în această perioadă dificilă.

O situație aparte o au organizațiile furnizoare de servicii sociale cu beneficiari rezidențiali, copii, tineri, persoane cu dizabilități şi bătrâni. Planurile de măsuri de prevenție drastice şi achiziții pentru rezerve precum şi nevoia de echipamente de protecție pentru personal sunt provocări foarte mari în aceste zile.

De aceea, dacă aveți resurse materiale (alimente, materiale igienico-sanitare), financiare sau de expertiză pe care le puteți oferi celorlalți în această perioadă dificilă, fie că reprezentați o companie, un ONG, sau doar pe dumneavoastră ca individ, vă rugăm să ne contactați sau să completați formularul “Vreau să mă implic”.

De asemenea, dacă reprezentați unul dintre ONG-urile care au nevoie de susținere, sunteți invitați să transmiteți nevoile voastre completând formularul “Nevoi în criză”.

Pentru a veni în sprijinul ONG-urilor care au nevoie critică de ajutor în această perioadă, am creat Fondul de Solidaritate. Banii colectați astfel vor fi folosiți pentru activitățile desfășurate în această perioadă pentru beneficiari și intreaga populatie si pentru plata parțială a salariilor angajaților lor. Fără această susținere, multe ONG-uri vor fi obligate să renunțe la angajați, făcând imposibilă reluarea activității lor după depăşirea perioadei de criză, cu efecte dezastruoase pentru sănătatea beneficiarilor lor pe termen lung.

Maria Duduman, CFA, fondatoarea platformei Fă Bine! afirmă:

“Facem acest apel către toți cei care doresc să fie alături de cei în nevoie, în orice mod doresc şi pot să o facă, în contextul creat de riscurile de răspândire a infecției cu COVID-19. Suntem convinși că doar acționând împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă. Să construim împreună o lume mai bună!”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.