ONG-urile de tineret pot câștiga premii în valoare de 10.000$ în competiția Future Jobs Cup

0

Future Jobs Cup lansează competiția de idei pentru organizațiile de și pentru tineret. De aceea, ONG-urile cu acest profil sunt încurajate să acorde un interes sporit pregătirii tinerilor pentru viitor, atât în ceea ce privește viața lor profesională și alegerea carierei, cât și din perspectiva de dezvoltare personală.

În cadrul proiectului, organizațiile sunt invitate să propună inițiative care să fie corelate cu pregătirea tinerilor pentru viitor, având oportunitatea să câștiga una dintre cele 3 finanțări disponibile: 5000$, 3000$ sau 2000$.  Înscrierea în proiect se face pe baza completării formularului de înscriere de aici:https://forms.gle/8wf1bZ9hZ6U3jJSs8 , până pe 30.04.2024, 23:59.

Competiția de Finanțare Future Jobs Cup constă în dezvoltarea unei inițiative comunitară care să producă impact pozitiv în comunitate, să vizeze tinerii care au între 16-35 de ani și să urmărească pregătirea tinerilor pentru viitor. Inițiativa trebuie să fie relevantă, să pună accent pe inovație, să poată fi implementată. Este foarte important ca proiectul să aducă beneficii societății, prin crearea de locuri de muncă, sustenabilitate sau îmbunătățirea calității vieții. 

În dezvoltarea inițiativei, organizațiile sunt încurajate să respecte cinci reguli: 

– Să aibă libertate de a lua decizii, să se organizeze și să se conducă singuri;

– Să fie responsabili de construirea proiectului și de atingerea obiectivelor pe

termen lung;

– Să fie deschiși la colaborare cu ceilalți membrii ai comunității Future Jobs Cup;

– Ideea lor să se concentreze pe pregătirea tinerilor pentru viitor;

– Să asigure accesul pentru grupul țintă al proiectului, respectând principiile incluziunii și toleranței, pentru tinerii vulnerabili, cei NEET (Not in Education, Employment, or Training), șomeri etc.

Ai o idee prin care vrei să sprijini tinerii să devină mai pregătiți pentru piața muncii? Vrei să aduci impact în comunitatea locală? Tinerii cu care lucrezi îți adresează întrebări despre job, antreprenoriat sau implicare comunitară? 

Mădălina Tămaș, project manager Future Jobs Cup, spune mai multe despre competiția destinată ONG-urilor: „Ne-am propus ca prin această oportunitate să susținem eforturile organizațiilor de tineret în a produce o schimbare cu impact pozitiv. Cunoaștem impactul pe care îl au activitățile ce implică tinerii, astfel că ne dorim să susținem dezvoltarea lor. 

Vă încurajăm să chestionați tinerii din comunitatea voastră cu privire la nevoile lor, iar acesta să fie punctul de plecare în dezvoltarea inițiativei. Comunitatea de mentori Future Jobs Cup este gata să-ți ofere sprijin în planificarea ideii, așa că dacă ești la prima experiență, fără grijă, va fi cu învățare.”Future Job Cup este un proiect educațional desfășurat de Școala de Valori și TikTok, mai multe informații despre proiect poți găsi aici: https://scoaladevalori.ro/future-jobs-cup/ .

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.