Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Onesti: vernisajul expozitiei ”Mimetism” realizata de tinerii din Centrul de Reeducare Targu Ocna

0

Joi, 24.09.2015, un grup de cinci persoane internate în Centrul Educativ Tîrgu Ocna a participat la vernisajul expoziției fotografice „Mimetism”, desfășurat la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești.

Lucrările expuse au fost realizate în cadrul atelierului de fotografie, derulat în Centrul Educativ Tîrgu Ocna, în cadrul „Programului național de educație alternativă pentru minorii și tinerii din penitenciare”, promovat de Fundația Policy Center for Roma and Minorities în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor, finanțat prin mecanismul EEA and Norway Grants, Fondul ONG în România, operator program Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

DSC_0022

În cadrul atelierului, șase persoane internate în centru, au realizat o serie de fotografii, folosind aparate de unică folosință. Rezultatul neașteptat a fost că, neintenționat, au surprins cadre aproape identice, scoțând astfel în evidență faptul că omul se folosește de mimetism pentru a supraviețui și a conviețui în orice context.

Scopul acestor acţiuni îl constituie menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii din comunitate, precum și sensibilizarea societăţii civile în legătură cu problematica reintegrării sociale a minorilor și tinerilor custodiați de centru.

Expoziția va fi deschisă publicului până la data de 01.10.2015.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.