Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro la cea mai mare inițiativă de împădurire din România finanțată din fonduri private

0

1.500.000 de puieți vor fi plantați în următorii trei ani în campania ”România plantează pentru mâine”
Campania se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și șase ONG-uri de mediu
”România plantează pentru mâine” susține trei obiective din Agenda ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, susține cea mai mare inițiativă finanțată din fonduri private de plantare din România. Acțiunile de împădurire se vor derula cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești. Ministerul Mediului, Apelor și

Pădurilor va oferi specialiști în silvicultură și expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.

În cadrul proiectului “România plantează pentru mâine” aproximativ 1.500.000 de puieți vor fi plantați pe 300 de hectare, în următorii trei ani. OMV Petrom, în parteneriat cu ONG-urile și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, invită voluntarii să se înscrie pe platforma www.taraluiandrei.ro, pentru a participa la plantările care vor fi organizate începând din această primăvară în 22 de locații. Calendarul și locațiile plantărilor vor putea fi consultate pe www.taraluiandrei.ro.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Dezbaterile cu privire la schimbările climatice sunt intense iar noi, din perspectiva unei companii de energie, ne dorim să fim parte din soluție. Pe lângă faptul că acționăm în acest sens în cadrul operațiunilor noastre, avem o istorie lungă în sprijinirea cauzelor relevante pentru România, de la sănătate la educație și mediu. Până în prezent am plantat mai mult de 700.000 de copaci în ultimii 10 ani și credem cu tărie că genul acesta de proiecte pot face diferența pentru o viață mai bună”

Campania de plantare își propune să vină în ajutorul comunităților afectate din cauza alunecărilor de
teren, plantarea fiind o soluție reală pentru a preveni acumulările de apă, inundațiile și deșertificarea
solului.
Totodată, plantările contribuie la captarea dioxidului de carbon, pădurile fiind considerate printre cele
mai importante depozite de carbon, făcându-le un element cheie al soluțiilor bazate pe natură pentru
combaterea schimbărilor climatice. Se estimează că fiecare copac plantat poate neutraliza, în medie,
5,5 kg dioxid de carbon pe an.

„România plantează pentru mâine” se va derula în următorii 3 ani, cu acțiuni în fiecare primăvară și toamnă. Anul acesta plantările vor începe în data de 7 martie. Pentru întregul an, plantările se vor desfășura în 24 de locații din 16 județe, pe o suprafață totală de peste 100 ha.

Începând din 2008, OMV Petrom a plantat peste 700.000 de copaci, pe o suprafață de 140 de hectare, devenind unul dintre cei mai mari promotori din mediul privat ai acțiunilor de plantare. Campaniile desfășurate, de-a lungul timpului, au beneficiat de sprijinul angajaților și a peste 3000 de voluntari, care au ales să contribuie civic pentru a proteja și a crește pădurile din România.

Toți cei care doresc să contribuie la protecția naturii se pot înscrie ca voluntari pe platforma www.taraluiandrei.ro

Această campanie contribuie la susținerea a trei obiective din Agenda ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă: (13) Acțiune Climatică, (15) Viața Terestră și (17) Parteneriate pentru Realizarea Obiectivelor.

Pentru mai multe informații despre plantări și despre programele de responsabilitate socială dezvoltate de OMV Petrom vă rugăm să consultați https://www.taraluiandrei.ro/.

Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și
gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone
anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere
cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârșitul
lui 2019, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din
acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, deține 20,639%
din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa
de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate şi dezvoltare locală.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.