Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Olympus lansează, în premieră pentru piața alimentară din România, ambalajul inscripționat în limbaj Braille

0

Olympus, cel mai mare producător de lactate din România, lansează primul ambalaj inscripționat în limbaj Braille pentru un produs alimentar de pe piață, adresat atât nevăzătorilor, cât și publicului larg. Ambalajul, folosit pentru îmbutelierea laptelui de consum Oly, este prevăzut cu un capac inscripționat în Braille, astfel încât nevăzătorii să poată citi cu ușurință tipul produsului.

Lansarea sticlei Oly lapte de consum cu capac Braille vine în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, prin sporirea gradului de autonomie a acestora. Pentru prima dată în România, nevăzătorii pot identifica un produs de larg consum prin simpla atingere a ambalajului, fără a mai fi nevoie de o persoana însoțitoare care să îi ghideze.

Această lansare urmează strategia de responsabilitate socială pe care Olympus o implementează deja în Grecia, prin care urmărește ca produsele companiei să ajungă la toate categoriile de consumatori și să faciliteze accesul categoriilor defavorizate la produsele de bază, cum sunt lactatele.

În România, sunt aproximativ 80.000 de persoane cu deficiențe de vedere, aflate în evidența Asociației Nevăzătorilor din România (ANR).

„Olympus, datorită specificului său, are responsabilitatea și datoria de a facilita accesul tuturor la alimentele de bază. Este motivul pentru care am decis să investim și în România și să lansăm Oly lapte de consum cu capac Braille – este un semn de respect față de consumatori dar, mai presus de toate, este un ajutor real în sporirea gradului de autonomie a persoanelor cu deficiențe de vedere”, a declarat Mădălina Molnar, responsabil de marketing pentru Olympus România.

Lansarea ambalajului special este însoțită de activități de promovare care au ca scop creșterea gradului de conștientizare a problemelor cu care se confruntă persoanele nevăzătoare, precum și nivelul de implicare în sprijinirea acestei comunități. Astfel, pe 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Olympus face primul pas în a implica oamenii într-o acțiune comună care să atragă atenția asupra cauzei. Sub conceptul-umbrelă “Light in the Dark”, publicul este invitat să-și acopere ochii cu o eșarfă neagră timp de 30 de minute și să încerce să desfășoare activitățile obișnuite, după care să împărtășească public experiența.

 

***

Despre Olympus

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 12 ani, a derulat programe numeroase de sprijinire a fermierilor români, pentru a-și îmbunătăți metoda de creștere și îngrijire a animalelor, precum și pentru a atinge standarde mai înalte de calitate în activitățile legate de colectarea laptelui.

Grupul de companii, deținut de o familie aflată la a treia generație în producerea lactatelor, are sediul în Trikala, Grecia, și derulează operațiuni în 34 de țări, inclusiv în piețe precum SUA, Marea Britanie, Germania și Italia.

Veniturile totale ale grupului au atins 216 milioane de euro în 2010, reprezentanții Olympus estimând o cifră de afaceri de 240 de milioane de euro pentru 2011. În prezent, grupul deține cinci unități de producție în Grecia, Bulgaria și România, care produc lactate și sucuri naturale.

Pentru mai multe informații, accesați www.olympusdairy.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.