Olimpiada

0

Olimpicii romani au adunat 12 medalii la Irkutsk

17 Iulie 2006
Sorin Iordache
(Evenimentul Zilei online)

Echipa Romaniei a castigat 12 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada.

La concursul desfasurat in perioada 7-15 iulie, la Irkutsk (Yakutia, Siberia Orientala), toti elevii romani au obtinut medalii la cele patru discipline de concurs – chimie, informatica, matematica si fizica.Ei au adus aseara pe Aeroportul Otopeni patru medalii de aur, patru de argint si patru de bronz. Medalii de aur au primit Livia Alexandra Ilie – matematica, Laura Ioana Aanei – chimie, Ciprian Alexandru Simion si Victor Rusu – informatica.

Cu argint au fost distinsi Gabriel Lucian Turea si Eugen Mihail Dumitrescu – matematica si Georgeta Cristina Popa – fizica, in timp ce bronzul a fost obtinut de Andrada Ianus si Edvin Memet – fizica, Maria Ana Neferu si Andrei Viorel Iosub – chimie si Cosmin Gheorghe – informatica. Pentru rezolvarea deosebita a unei probleme de chimie, Laura Ioana Aanei a obtinut, pe langa medalia de aur, si locul I absolut (punctaj maxim).

La aceasta editie au participat cinci echipe nationale (Rusia, China, Coreea de Sud, Kazahstan si Romania), 12 echipe din diferite regiuni si orase ale Federatiei Ruse si 3 echipe din Yakutia.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează