Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Octombrie este luna prevenției cancerului la sân

0

Octombrie este luna prevenției cancerului la sân. Visma adoptă culoarea roz

În fiecare an, luna octombrie este dedicată informării și depistării cancerului la sân.

În această lună, echipa Visma, prin adoptarea simbolului internațional de combatere a cancerului de sân, atrage atenția asupra importanței prevenirii și depistării precoce a cancerului de sân. În această perioadă, compania își propune să ofere sprijin pentru creșterea conștientizării cu privire la detectarea sa timpurie și, bineînțeles, tratarea ei.

Campaniile de informare sunt absolut necesare, mai ales când vorbim despre cancerul la sân, boală tratabilă în mai mult de jumătate din cazuri. Prin acestea, pacientele și nu numai, vor înțelege cu ce se confruntă, cum trebuie abordată situația în sine și ce anume trebuie să urmărească înainte sau după un astfel de diagnostic.

În România, numărul de paciente este în creștere, iar vârsta la care este depistat a scăzut în ultimii ani. Dacă înainte, pacientele erau diagnosticate cu cancer la sân în jurul vârstei de 40 de ani, în acest moment cazurile apar la persoane de 26, 27 de ani.

  • Peste 8.900 de cazuri de cancer de sân sunt diagnosticate în România în fiecare an;

  • 25 de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare zi în România;

  • 36% din cazurile diagnosticate ajung la moartea pacientului;

  • 1 din 1000 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer la sân la nivel mondial.

Totuși, progresele din domeniul medical au dus la dezvoltarea tratamentelor și metodelor de depistare, prin care atât rata de supraviețuire, cât și cea de depistare timpurie au crescut în ultimii ani.

Ce puteți face pentru a preveni cancerul de sân?

  • Rămâneți activi fizic

  • Nu fumați și limitați consumul de alcool;

  • Evitați expunerea îndelungată la radiații. Radiațiile se acumulează de-a lungul vieții, astfel încât contactul cu acestea nu este recomandat;

  • Nu ratați programările medicului. Puteți începe să realizați mamografii în jurul vârstei de 40 de ani sau chiar mai devreme dacă simțiți că ceva nu este în regulă. Discutați cu medicul dumneavoastră atât despre riscurile, cât și despre beneficiile pe care le puteți avea în urma mamografiilor;

  • Alăptați-vă copiii. Pe lângă faptul că este un început sănătos pentru copilul dvs., alăptarea scade, de asemenea, rata de cancer la sân la femei. Medicii recomandă alăptarea pentru cel puțin un an.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.