Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Observatori electorali la alegerile locale din 5 iunie

0

observator_1-1-600x405
În fiecare an electoral auzi la știri despre vot multiplu, turism electoral, primari care folosesc resursele publice pentru a-și face campanie sau voturi furate. Expert Forum îți oferă oportunitatea de a vedea cum arată o secție de votare și de a observa întreg procesul de votare, de la deschiderea secției de votare, până la finalizarea numărării voturilor și transmiterea rezultatelor din secțiile de votare. Ne poți ajuta să raportăm nereguli din secțiile de votare și să împiedicăm fraude electorale.

Pentru a putea deveni observator electoral EFOR trebuie să ai peste 18 ani și drept de vot, să nu ai drepturile electorale interzise și să nu faci parte dintr-un partid sau formațiune politică. Pentru a putea fi acreditat vei semna o declarație în acest sens.

Noi îți vom oferi asistență pe toată durata prezenței tale în secția de votare și te vom ghida când vei avea nevoie de ajutor. Vom organiza un seminar de pregătire pentru tine și ceilalți observatori în săptămâna dinaintea alegerilor; pentru cei care nu sunt din București, întâlnirea va fi organizată on-line. De asemenea, îți vom oferi un ghid al observatorului și o aplicație on-line care să te ajute să raportezi neregulile.

Este important să știi că activitatea nu este remunerată și este una de natură voluntară. Pentru cei interesați, oferim adeverință de practică.

Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul de pe pagina web EFOR cât mai curând, www.expertforum.ro/observator. Odată înscris vei primi toate informațiile suplimentare, inclusiv formularul care atestă faptul că nu ești membru/ă al vreunul partid politic, ai drept de vot și vei respecta condițiile de acreditare.

Data limită este 24 mai 2016, inclusiv pentru sosirea formularelor (data sosirii la EFOR). Formularele trebuie trimise în original, prin poștă la adresa Str. Semilunei nr 7, apt 1, sector 2, Bucuresti, pentru Asociatia Expert Forum sau depuse la sediul organizației de luni până vineri, între orele 10 și 17.

Detalii pe www.expertforum.ro/observatori-la-locale

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.