Oameni care transforma spatiile publice prin experiente artistice neconventionale – sustine Galeria A1 pe crestemidei.ro pana pe 15 iulie!

0

Ai ascultat vreodata un recital de pian pe strada? Ai citit vreodata o poveste publicata pe-o vitrina? Ti-ai inchipuit cum suna sute de clopotei pe un pod?

Proiecte ce pot transforma spatiul cultural al unui oras cauta finantare prin crowdfunding

In Cluj-Napoca o echipa de artisti, “Galeria A1”, s-a gandit sa puna in valoare spatii neconventionale precum o parcare,  un acoperis sau o vitrina abandonata  pentru a a aduce arta in strada, la indemana si convenienta locuitorilor. Pe langa acestea s-au mai gandit sa le permita unor muzicieni ce nu au acces la scene de renume (inca!) sa interpreteze anotimpurile lui Vivaldi intr-un spatiu industrial.

Printre initiatorii si sustinatorii proiectelor comunitatii A1 se numara: pianistul Alexandru Negriciuc, Institutul Francez, Libraria Carturesti (Timisoara), Fundatia Alt Art (Cluj), Primaria Cluj-Napoca si toti cei care au sustinut proiectul ce inca se deruleaza pe crestemidei.ro.

Pentru a face aceasta idee sustenabila, Galeria A1 a decis sa initieze o campanie de crowdfunding pe crestemidei.ro si au strans pana la data redactarii acestui articol 74% din cei  8.000 de RON necesari. Au mai ramas doar cateva zile pana in 15 iulie in care mai poti contribui si tu la realizarea acestui proiect.

“Stagiunea A1” propune recompense originale in schimbul finantarilor. Astfel, poti darui jumatatii tale o seara de neuitat la un recital de vioara pe acoperis, iti poti primi lumea desenata in culori vii precum si invitatii la evenimentele A1 ce urmeaza (mai multe detalii despre recompense si evenimente poti gasi pe pagina proiectului).

crestemidei_a1_text

Crestemidei.ro este platforma romaneasca de crowdfunding unde ideile creative si inovatoare sunt descoperite, promovate si finantate de catre oricine. In sase luni de existenta pe platforma s-au publicat 10 proiecte din domenii diverse (comunitate, fotografie, sport, film, design/grafica, writing and publishing). Cinci campanii s-au finalizat depasindu-si tinta de finantare, fiind acum in curs de implementare. Valoarea totala a donatiilor de pe platforma crestemidei.ro pana in prezent ajunge la ~10.000 EUR.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.