Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O sãptãmânã altfel la Radio România Cultural

0

In perioada 1-5 aprilie 2013, Radio România Cultural se alãturã sutelor de instituţii publice şi private care promoveazã şi sprijinã programul de educaţie nonformalã  „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Foto Virgil OprinaPe 1, 2 şi 3 aprilie aproximativ 60 de elevi cu vârste cuprinse între 9-17 ani de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, şcolile generale „Titu Maiorescu” şi „Grigore Ghica Voievod” vor vizita culisele radioului public. Ei  vor afla de la realizatorii postului cum se face o emisiune pentru copii şi tineret, ce ingrediente trebuie sã conţinã un program cultural dar, mai ales, vor vizita studiourile de teatru naţional radiofonic, cabinele de înregistrãri şi studioul de concerte „Mihail Jora”.

Pe 4 aprilie, realizatorii Radio România Cultural vor merge la Şcoala Centralã pentru Ora de educaţie muzicalã”. Invitatul ediţiei, percuţionistul Alexandru Anastasiu, membru al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi jurnalistul Cristian Marica vor discuta în amfiteatrul liceului, cu cei peste 100 de elevi, despre rolul muzicii în educatie şi, bineînţeles, vor cânta cu aceştia.

Radio Romania Cultural sprijinã şi promoveazã programul activităților educative extracurriculare şiextrașcolare care are loc conform calendarului elaborat de Ministerul Educatiei Naţionale, în săptămâna 1 – 5 aprilie 2013.  „Să știi mai multe, să fii mai bun!” va fi reflectat în emisiunile de actualitate ale postului: Espresso şi Expresul de searã, în emisiunile educaţionale Alternative, EduExplorer şi Invãţãmântul, azi.

Extensia pe internet a programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!” se face pe paginile

www.radioromaniacultural.ro. www.culturalazi.ro, www.radiocultura.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.