Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O perspectivă nouă asupra învățării, promovată în premieră în România

0

În perioada 11-12 mai, va avea loc, pentru prima dată în România, workshop-ul: Dinamici sistemice în educație, dedicat tuturor celor interesați de inovație în dezvoltarea potențialului uman – de la cadre didactice, leaderi în educație, până la traineri, consilieri şi terapeuți și părinți.

Scopul principal al workshop-ului este de a clarifica cum putem facilita un mediu sănătos de educaţie şi dezvoltare, prin armonizarea dinamicilor sistemice personale şi profesionale.

Punctual, se va urmări identificarea strategiilor de intervenţie pentru o serie de contexte frecvent întâlnite în şcolile din România şi în educaţie, în general, precum:

  • dificultatea cadrului didactic/formatorului de a transmite informația;

  • tensiuni și probleme de comunicare între departamente;

  • fenomene de bullying;

  • provocări ale procesului de învățare;

  • situații de burnout.

Facilitator al celor două zile de workshop va fi doamna Bibi Schreuder – pedagog cu peste 25 de ani de experiență în învățământul din Olanda, promotor al pedagogiei sistemice şi co-fondator al Institutului Bert Hellinger.

Am fost dintotdeauna fascinată de forţele naturii. De modul în care un copac îşi vindecă crengile, după o perioadă lungă de îngheţ. Abordarea sistemică presupune un proces asemănător cu cel al forţei naturii – te poţi dezvolta acceptând cursul evenimentelor şi nu împotrivindu-te lor.” – Bibi Schreuder

Printre rezultalele benefice obţinute de-a lungul timpului, în urma adoptării abordării sistemice în educaţie, se numără:

  • Identificarea și evaluarea blocajelor în dezvoltare și învățare;

  • Creșterea atitudinii pozitive față de învățare și dezvoltare personală;

  • Reducerea conflictelor la nivel de grup sau de organizație;

  • Creșterea sentimentului de apartenență la grup sau organizație (școală, instituție, comunitate, companie);

  • Crearea propriilor strategii și instrumente de învățare.

În cadrul workshop-ului, după o introducere în subiect și detalierea conceptelor principale, participanții vor avea ocazia să-și exploreze propriile preocupări din domeniul în care activează și să aplice principii sistemice pentru a-și dezvolta perspectiva profesională.

Program: Sâmbătă și Duminică de la 9:30 la 18:00 (cu pauză de prânz de la 13:00 la 14:30)

Loc desfăşurare: Piața Victoriei nr.2 , Timișoara, România

Cost participare: 170 euro/persoană

Înscrieri la: consilier@sturz.ro, sau completând acest formular (2 minute): https://sturz.ro/dinamici-sistemice-in-educatie-timisoara11-12-mai-2019/

Organizatori: STURZ- Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Educației pentru Familie (Adina Benghea) și Quantum Connection (Dragoș Riti).

Parteneri în promovare:

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.