Brașov, o nouă campanie: căldură în case pentru zile friguroase

0

Asociația Diaconia Ajutor Internațional dă startul unei noi campanii pentru susținerea și protejarea familiilor nevoiașe din Brașov și împrejurimi. De data aceasta ne concentrăm pe problema frigului care vine odată cu iarna neîndurătoare și se instalează fără milă în casele celor care nu au nici un sistem de încălzire.

Lansăm campania “Căldură în case pentru zile friguroase” prin care donăm celor defavorizați sobe și lemne care să-i protejeze de vremea rece de afară.

campania-de-lemne-2

Campania aceasta vine în continuarea celei de luna trecută în care am donat saci de legume care să asigure hrana familiilor nevoiașe pe timpul iernii. Pe lângă mâncare ne-am dori să le putem asigura și căldura de care este atâta nevoie pe timpul anotimpului rece.

Campania aceasta are ca scop asigurarea unei surse permanente de căldură în casele celor care nu au posibilitatea de a-și procura singuri sobele și lemnele necesare. Sute de familii își petrec iernile în frig deoarece nu au sobe sau lemne pentru foc. Această problemă afectează în special copiii a căror sănătate este fragilă și astfel ei riscă să se îmbolnăvească foarte repede. Din cauza faptului că resursele sunt limitate, acești copii nu pot avea parte de atenția medicală de care au nevoie. Absența prelungită de la școală (cauzată de boală) duce de cele mai multe ori la repetarea anului deoarece apar mari lipsuri în bagajul lor de cunoștiințe ce trebuie adunat pe timpul lunilor de școală.

Deoarece ne dorim să ajutăm acești copii să rupă ciclul interminabil cauzat de sărăcie și lipsuri, trebuie să le oferim condiții mai bune de trai, un mediu protejat în care să nu ducă lipsă de hrană sau căldură și unde viața lor să se poată desfășura normal.

Pe timp de iarnă temperaturilie pot scădea de multe ori sub zero în Brașov și împrejurimi. Astfel mulți copii sunt expuși la pericole care le-ar putea face foarte mult rău. Bolile sunt aproape imposibil de evitat atunci când în casă nu există căldură. Trebuie să luăm măsuri urgente pentru a ne asigura că acești copii nu vor avea de suferit din cauza frigului în iarna care urmează. Cu puțin efort și bunăvoință am putea schimba tristețea iernii în veselie. Nu ia mult pentru un copil să se bucure de iarnă. Ei adoră zăpada, bătăile cu bulgări, întrecerile pe sanie. Dar dacă sunt nevoiți să stea în pat și să sufere din cauza răcelii și a gripei, iarna lor va fi una lipsită de orice bucurie. Haideți să oferim speranță și căldură în casele celor care vor petrece o iarnă în frig și deznădejde!”

Lucian Gog, coordonatorul campaniei “Căldură în case pentru zile friguroase”, Asociația Diaconia Ajutor Internațional.

Din experiența anilor precedenți știm cât de mult înseamnă o sobă și o rezervă de lemne de foc pentru iarnă. Această sobă nu numai că oferă căldură întregii familii dar este folosită și la gătit. Nu ia mult să te implici în comunitate și să le oferi o mână de ajutor celor nevoiași. Cu bunăvoința ta am putea schimba iernile multor copii în distracție și veselie.

Cu 200 de lei poți oferi un palet de lemne care să asigure încălzirea unei familii pentru o lună. Pentru a oferi căldură într-o casă pe timpul celor trei luni de iarnă grea, cu 600 de lei poți cumpăra lemnele necesare. Există familii care nu au nici măcar o sobă. Cu 800 de lei putem cumpăra o sobă care să servească și la încălzit și la gătit. Dacă poți face chiar mai mult de atât, cu 1400 de lei poți dărui unei familii o sobă și trei paleți de lemne care să le ofere căldura de care vor avea atâta nevoie.

Nu fii indiferent față de suferințele altora. Orice ajutor este binevenit! Alătură-te cauzei noastre și ajută-ne să aducem căldură și speranță în casele celor defavorizați!

Asociația Diaconia Ajutor Internațional lucrează de mai bine de 25 de ani cu familii nevoiașe aflate din situașii de criză și care au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea spera la o viață mai bună. Proiectele de donații se extind pe mai multe domenii (medical, construcții, alimente și îmbrăcăminte) din dorința de a întâlni cât mai multe dintre problemele comunităților defavorizate din jurul Brașovului.

În 2006 s-a înființat prima clasă a Centrului de Zi unde 17 copii veneau zilnic pentru a fi hrăniți și ajutați la teme. În anii care au urmat activitățile s-au extins iar acum cei 125 de copii înscriși sunt nelipsiți de la toate activitățile organizate de asociație. Un mare rol în activitățile cu acești copii îl joacă masa de prânz de care aceștia au mare nevoie.

Mai multe detalii despre activitățile asociației găsiți pe site: http://www.diaconia.info sau pe contul de facebook: https://www.facebook.com/diaconia.romania/?ref=aymt_homepage_panel

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează