Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O fi departe America, dar bicicliştii Romstal parcurg într-o luna, însumat, distanţa România-America!

0

De o jumătate de an, Romstal a pus la dispoziţia angajaţilor biciclete pentru a veni la serviciu. Este una dintre acţiunile prin care contribuim la scăderea emisiilor de CO2, din cadrul programului de informare şi conştientizare a angajaţilor despre ecologie, programe implementate în companie de echipa noastră internă – ECOteam.

dsc_1960

Dacă în aprilie şi mai, lunile de start ale proiectului, colegii noştri încă erau reticenţi la ideea de a merge cu bicicleta în oraşele mari, apoi au devenit din ce în ce mai interesaţi iar în parcarea de biciclete oferite de firma nu mai era niciuna disponibilă, ceea ce ne-a bucurat foarte tare. Programul “Împrumută o bicicletă” a fost lansat iniţial la sediul central din Bucureşti iar apoi extins la o parte dintre magazinele noastre din ţară şi de la firmele din Grupul Romstal: Valrom, Autoklass, Valplast.

Luna trecută am premiat colegii care merg cei mai mulţi kilometri cu bicicleta oferindu-le echipamente speciale pentru ciclism iar colegul nostru de la Timişoara care parcurge cei mai mulţi kilometri, mai mult de 20 de km pe zi, a câştigat marele premiu – o bicicletă pliabilă. Premierea a fost o surpriză plăcută pentru că bicicleistii noştri nu se aşteptau la asta iar marele câştigător are acum propria lui bicicletă.

Comunitatea a crescut vizibil şi sunt acum în jur de 100 de colegi care vin la serviciu cu bicicletele personale sau cu cele împrumutate de la firma iar asta însemna un procent de 10% dintre angajaţii companiei.

Continuăm să pedalam iar pentru la anul pregătim participări la evenimente speciale pentru ei.

autor text Lavinia Galcea, Coordonator comunicare & Dezvoltare Organizationala Romstal

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.