Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O echipă de programatori români a lansat PriceFlux, cel mai avansat serviciu online de monitorizare și analiză a prețurilor

0

PriceFlux lansează o platformă inovatoare, menită sa ajute comercianții online în automatizarea prețurilor

O echipă de programatori români a lansat PriceFlux, cel mai avansat serviciu online de monitorizare și analiză a prețurilor, cu scopul de a ajuta companiile din industria comerțului online să eficientizeze și săi automatizeze procesele de setare a prețurilor.

Serviciul PriceFlux ajută magazinele online să stabilească și să actualizeze în timp real prețurile produselor, în funcție de diferiți factori de piață precum: ofertele furnizorilor, prețurile magazinelor concurente, stocul disponibil, istoric ș.a.

Beneficiile oferite de PriceFlux sunt unice nu doar pentru România, ci și la nivel internațional. Spre deosebire de alte astfel de produse de pe piață, PriceFlux automatizează procesul de potrivire a produselor cu ajutorul unui algoritm de machine learning, astfel încât clientul nu mai este nevoit să își definească manual produsele sau categoriile de produse ale căror prețuri dorește să le monitorizeze.

În plus, PriceFlux oferă funcționalități de flux de date pentru documentare, baze de date și alte automatizări de procese, menite să reducă costurile și sa grăbească procesele pentru comercianții online.

Mai mult decât atât, PriceFlux ajută magazinele online să monitorizeze prețurile competitorilor pe produse concurente similare, cum ar fi cele cu care concurează direct, pentru ca au aceleași caracteristici, cum este cazul telefoanelor mobile sau al altor gadget-uri.

”În contextul în care industria de e-commerce e în plină dezvoltare în România, magazinele online nu pot rămâne competitive dacă nu îmbunătățesc și nu automatizează cât mai multe procese în activitatea de zi cu zi.”, a declarat Mihai Bisnel, Business Development Manager în cadrul PriceFlux.

”În România, încă există acest obicei al e-commerce-lui făcut manual, după un tabel Excel încărcat în platforma magazinului online. Dacă lucrezi în online, trebuie să beneficiezi de avantajele soluțiilor online noi care apar. Industria de e-commerce a trecut în etapa de viteză. Trăim vremuri în care principalii jucători de pe piață îți schimbă prețurile și de trei ori pe zi, cu tot felul de promoții fulger pe perioade limitate de timp, menite să atragă clienții. Magazinele online care nu reușesc să țină pasul pentru adaptarea prețurilor cu ce se întâmplă în timp real pe piață sunt primele care pierd.

Pe de altă parte, neavând o imagine clară asupra pieței, unele magazine ajung să reducă prețurile până la un nivel la care nu se pot susține. Din dorința de a prinde clienții, vând la niște prețuri foarte mici, cu adaosuri derizorii, lucru care afectează prețul în piață pentru ceilalți jucători și toată lumea are de pierdut.”, a explicat Mihai Bisnel.

PriceFlux ajută comercianții să identifice produsele listate cu preț prea mic, sau produsele al căror preț trebuie redus pentru a rămâne competitiv pe piață, în limitele profitabilității.

API-ul PriceFlux poate fi integrat rapid și cu ușurință de orice magazin online. Rapoartele generate sunt menite să ofere toate informațiile necesare, toate informațiile actualizate despre stoc și preț fiind accesibile într-un singur loc.

Deși a fost lansat recent în România, PriceFlux lucrează deja cu peste 10 clienți mari de e-commerce, din electro-IT, fashion, piese auto ș.a.

Despre PriceFlux

PriceFlux este un serviciu online de monitorizare și analiză a prețurilor, dedicat companiilor din industria comerțului online. PriceFlux ajută magazinele online să urmărească în timp real și cu precizie strategia de prețuri a propriilor produse listate, în raport cu magazinele concurente.

Compania a fost fondată de o echipă de trei programatori cu experiență de peste 10 ani în dezvoltarea de software: Sorin Cristea, Peter Lupu-Volcinschi și Vlad Călătoiu. Odată cu dezvoltarea platformei, Mihai Bisnel, expert în e-commerce, s-a alăturat echipei pentru a ajuta cu strategia de vânzări și dezvoltare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.