Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O echipă de liceeni propune un sistem de monitorizare a funcțiilor cardiovasculare ale șoferului

0

Echipa Cardio Drive de la Colegiul Tehnic Mecanic „Grivita” din București va reprezenta România la finala europeană a competiției Skills for the Future

O echipă de liceeni din București a prezentat în etapa națională a competiției Skills for the Future un sistem de monitorizare a funcțiilor cardiovasculare ale șoferului, capabil să identifice momentul când șoferul este în urgență medicală și să comunice cu autoturismul pentru a decelera și a activa semnalele luminoase în scopul prevenirii accidentelor rutiere.

Aflată la a doua ediție în România, competiția Skills for the Future a implicat în acest an peste 250 de elevi din 10 licee și a avut scopul de a îmbunătăți experiența liceenilor prin derularea unor activități practice, care să-i ajute să dobândească abilități antreprenoriale, să exerseze lucrul în echipă și să abordeze într-un mod creativ și inedit oportunitățile din domeniul auto.

13 echipe de liceeni au fost selectate a concura în etapa națională a competiției Skills for the Future, unde au venit cu propuneri diverse, cum ar fi: scăderea numărului de accidente rutiere provocate de șoferii afectați de boli cardiovasculare, colectarea simplă și eficientă a deșeurilor din interiorul autoturismului, sau un dispozitiv menit să motiveze șoferii să încetinească în momentul în care aceștia au depășit viteza legală.

SkillsForTheFuture

Echipa Cardio Drive de la Colegiul Tehnic Mecanic „Grivita” din București va reprezenta România la finala europeană Skills for the Future, ce va avea loc în 01-03 Iunie 2016, la Madrid.

“Elevii au reușit să lucreze în echipă, și-au asumat reponsabilități, mergând pe principiul lucrului bine făcut. Au învățat să realizeze un exercițiu financiar și motivați de spiritul competitiv au trecut în scurt timp peste partea tehnică, folosind îndrumările primite de la voluntarii Hyundai Auto Romania și Junior Achievement România.” A declarat profesorul coordonator, Florea Ileana Mariana.

În perioada 2013-2015, Skills for the Future a implicat 10.700 de elevi din peste 286 de școli și licee vocaționale, precum și 290 de voluntari consultanți. Numărul participanților a crescut de la 1.000 în 2012, la 5.400 în anul 2015. Hyundai Motor Europe, care susține programul la nivel european, pune accent pe școlile vocaționale pentru că acestea califică elevii pentru locuri de muncă, iar prin programul Skills for the Future urmărește să aducă împreună industria și educația pentru a asigura că școlile pregătesc eficient elevii pentru piața muncii.

Informații pentru editori

Despre Hyundai
Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala opt modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.
Hyundai Motor Europa sustine tinerii din Europa prin programe de cariera si dezvoltare, pentru a contribui la o mai buna intelegere si constientizarea a abilitatilor necesare pentru un mediu de lucru real in industria auto. In anul 2014, Hyundai Motor Europa a obtinut inregistrarea a peste 424.467 de unitati, o crestere cu 1% comparativ cu anul precedent. Aproape 95% din vehiculele vandute de Hyundai in regiune sunt proiectate, fabricate si testate in Europa, pentru a satisface nevoile clientilor europeni. 90% dintre vehicule sunt produse in cele doua fabrici din Cehia si Turcia, care au impreuna o capacitate de productie de 500.000 de unitati. Hyundai comercializeaza autovehicule in 30 de state europene prin intermediul a 2.500 de puncte de vanzare.

Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații pe www.jaromania.org.

Persoană de contact
Dorin Călin
Senior Program Manager, Junior Achievement România
Telefon: 0730 330 883; Email: dorin.calin@jaromania.org
http://www.jaromania.org

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.