Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Număr record de înscrieri la a 8-a ediţie Shakespeare School Essay Competition

0

Peste 3700 de eseuri creative şi originale au fost înscrise în competiţia pentru o tabără de vară în Marea Britanie, lansată de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie. Numărul de înscrieri este unul record în ultimii ani, depăşind cu aproximativ 700 de eseuri înscrierile din ediţiile precedente.  Participanţii, elevi de gimnaziu şi de liceu de la şcoli şi licee din toată ţara, pasionaţi de limba engleză şi dornici să se facă auziţi, şi-au exprimat în peste 900.000 de cuvinte ideile şi propria viziune despre ce pot învăţa adulţii de la generaţia lor.

În etapa a doua a competiţiei, care se va încheia pe 8 mai, profesorii Shakespeare School vor juriza eseurile şi vor selecta finaliştii, câte 15 pentru fiecare categorie.

2016 Shakespeare School Essay Competition

Autorii celor mai bune 30 de eseuri vor fi anunţaţi pe 9 mai, când vor fi invitaţi în următoarea etapă, cea a interviurilor, programate sâmbătă, 28 mai (11-14 ani), respectiv duminică, 29 mai 2016 (15-20 ani).

Această etapă stabileşte ierarhia finală. Câştigătorii vor fi anunţaţi şi răsplătiţi pentru talentul, creativitatea şi originalitatea lor în cadrul Festivităţii de premiere, care va avea loc în Bucureşti, în luna iunie 2016.

Tinerii care au intra în competiţie pot câştiga premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: două tabere în Marea Britanie, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examenele Cambridge, cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Ambasadorul celei de-a 8-a ediţii „Shakespeare School Essay Competition” este Andy Szekely – speaker, trainer, autor şi antreprenor. Rolul său este acela de a oferi participanţilor un exemplu personal şi profesional de perseverenţă, gândire creativă şi performanţă susţinută prin pasiune.

Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Parteneri educaționali și sponsori: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Federatia VOLUM, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP – Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor, Ubisoft, Cărturești, British Council, Fischer International, Arcub, Simaco Advertising.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Adevărul, Am doar 18 ani, Radio Itsy Bitsy, AncaDuma.ro, B365.ro, Blidaru.net, Blogunteer.ro, Clubul Magic, Dreamcatchers România, Edu-News.ro, FDSC (Fundația Pentru Dezvoltarea Sociatății Civile), ştiriong.ro, Gazeta de Ştiri, Iqool.ro, nONGuvernamental.org, România Pozitivă, Romanticu.org, Sfatul Părinţilor, Societate şi Cultură, SuntPărinte.ro.

Organizator:

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze şi ajutarea copiilor cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză. Printre proiectele asociaţiei se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie având ca premii şcoli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaţionale cât şi cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării. Asociaţia promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând şi ateliere de educaţie pentru părinţi.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii din întreaga ţară să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este “Limba engleză deschide oportunităţi” pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educaţie de calitate şi o carieră de succes.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.