Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nou record la Patrula de Reciclare – 94 de echipe de copii și tineri câștigă premii pentru școlile lor!

0

Tinerii și copiii devin o forță din ce în ce mai activă în protejarea mediului în România.

La a VI-a ediție, programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare premiază 94 de echipe de preșcolari și elevi din toată țara.  12 Patrule din București și câte 2 Patrule din fiecare județ câștigă premiile locale ale ediției, pe 2 categorii:  ”Cea mai activă Patrulă” și ”Cea mai mare cantitate de baterii colectată”. Echipele câștigătoare la a doua categorie au strâns și au trimis la reciclare peste 2000 kg de baterii uzate, adică aproximativ 70.000 de bucăți de baterii! Datorită eforturilor de informare ale tinerilor voluntari, comunitățile lor au înțeles că bateriile consumate nu trebuie aruncate la gunoi și le-au predat pentru a fi reciclate în deplină siguranță față de mediul înconjurător.

unnamed

Aflați care sunt campionii voștri la această ediție, pe pagina premianților!

Pentru Patrula de Reciclare, a fost anul premierelor și al recordurilor:

  • Este și ediția în care peste 75% dintre echipele participante s-au calificat la premiile locale. Un procent impresionant de eligibilitate, ceea ce înseamnă că performanțele tinerilor voluntari au un impact din ce în ce mai mare în societate;
  •  În luna martie a fost lansată prima emisiune de radio săptămânală, Ora Patrulei de Reciclare, la Radio Gold FM. Emisiunea a promovat un stil de viață frumos și sănătos, în armonie cu natura și a arătat ascultătorilor cum pot contribui la reducea poluării și economisi cele mai valoroase resurse, cum pot susține inițiativele în domeniu și participa alături de activiști de mediu cunoscuți la campaniile pentru o viață mai bună;
  • Începând din martie, Patrulele din București și Ilfov au inițiat, pentru prima oară în istoria programului, acțiuni săptămânale prin care au informat oamenii de ce trebuie să colectăm și să trimitem la reciclare fiecare deșeu electric, de la bateriile uzate și becurile arse la aparatele electrice și electronice de orice fel;
  • Este ediția cu cele mai multe unități de învățământ din București înscrise: 70 de grădinițe, școli și licee din capitală au format cea mai puternică echipă bucureșteană de până acum.

”Unele dintre Patrulele desemnate ca fiind ”Cele mai active” pe plan local au realizat între 40 și 50 de activități de informare și mobilizare a școlii și comunității, în perioada 15 noiembrie 2016 – 15 mai 2017! A trebuit să modificăm platforma online de raportare ca să cuprindem toate proiectele organizate. Imaginați-vă cât de motivați pot fi acești dascăli și copiii ca să se implice atât de mult într-un program extra-curricular, pe lângă cursuri, teme, examene și alte îndatoriri.
Activitatea mai intensă ca oricând dovedește că Patrulele de Reciclare au un impact puternic, deja, în comunitățile lor și că educația pentru protejarea mediului este mai mult decât necesară. Datorită acestor performanțe, programul a fost menționat în plenul conferinței internaționale WEEEForum, de la Malta, în luna aprilie, drept un adevărat exemplu în educația de mediu, la nivel European. Grija față de mediu este una din principalele preocupări ale generației tinere iar noi, adulții și instituțiile, trebuie să răspundem cât mai curând așteptărilor lor” spune Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociației RoRec.

Cele 94 de echipe câștigătoare au șansa de a-și alege premiile, care pot consta în materiale didactice, echipamente IT, rechizite, necesar de birotică sau excursii.

Ediția 2016-2017 continuă! Premianții naționali vor fi aleși în luna septembrie. Succesul echipelor locale depinde de cât de multe deșeuri electrice trimit la reciclare Suporterii lor, până la 31 august 2017!

Fiecare cetățean, firmă sau instituție care scapă de aparatele electrice vechi în beneficiul programului își ajută copiii și profesorii să câștige unul din premiile naționale. Firmele și instituțiile care casează deșeurile electrice din gestiune devin Suporteri al Patrulei de Reciclare și se alătură comunității naționale a organizațiilor ce susțin colectarea responsabilă a deșeurilor electrice în România.

Până în prezent, 8 echipe județene au câștigat premii naționale: Sibiu (3 premii), Argeș, Bihor, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Vâlcea. Unde vor merge trofeele ediției 2016-2017, depinde de cât de harnici vor fi Suporterii Patrulelor la colectare până pe 31 august.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.