Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

 „Nottara citește cu tine”: Enigma Otiliei de George Călinescu

0

Începând de luni, 19 aprilie, Teatrul Nottara va posta pe pagina sa de Facebook înregistrări audio cu actori citind din romanul Enigma Otiliei de George Călinescu.

Inițiativa are loc în cadrul proiectului „Nottara citește cu tine”, lansat la finalul lunii februarie printr-o invitație adresată adolescenților de a vota ce operă literară din programa de limba și literatura română pentru examenul de bacalaureat ar vrea să audă în lectura actorilor Teatrului Nottara.

Voturile au desemnat detașat Enigma Otiliei drept favorită, așa că actorii:   Alexandru Repan, Victoria Cociaș, Alexandra Murăruș, Crenguța Hariton,         Dan Bordeianu, Daniela Minoiu, Claudiu Romila, Isabela Neamțu, Sorin Cociș, Luminița Erga, Alexandru Mike Gheorghiu, Ioana Calotă-Philippide,            Răzvan Bănică, Ada Navrot, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Gabriel Răuță, Raluca Jugănaru, Cerasela Iosifescu și Andreea Măcelaru Șofron au citit câte un capitol din romanul lui Călinescu.

În prima etapă, va fi postat câte un capitol la două zile pe pagina de Facebook a teatrului și pe nottara.ro, urmând ca după ce va fi făcut public întreg romanul, acesta să fie transformat într-un audiobook care va putea fi oricând descărcat gratuit de către liceeni și de toți cei care doresc să pătrundă în universul Otiliei, purtați de vocile actorilor Teatrului Nottara.

Proiectul „Nottara citește cu tine” nu se termină însă aici. Următoarea etapă, dedicată încurajării lecturii în rândul adolescenților, va fi anunțată în curând.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.