Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noi intrebuinţări frigiderelor vechi

0

HEINEKEN Romania dă noi intrebuinţări frigiderelor vechi

HEINEKEN Romania anunţă încheierea unui parteneriat pe 2 ani cu GreenWEEE International pentru reciclarea deşeurilor electronice. Colaborarea începe anul acesta cu reciclarea a 50 de tone de deşeuri, reprezentând frigidere şi echipamente de răcire ale instalaţiilor de bere la draught.

“Reciclarea echipamentelor de racire este o activitate pe care o derulam de mult timp si face parte din Agenda noastra de Sustenabilitate. Suntem mandri să continuăm acest demers cu un partener dedicat, precum GreenWEEE International. Procesul de racire genereaza aproape 1/3 din amprenta noastra de carbon, astfel avem mare grija ca asiguram racirea berilor intr-un mod care nu afecteaza mediul inconjurator. Toate frigiderele mai vechi sunt in proces de a fi inlocuite cu frigidere „verzi”, care au un consum de energie cu 35% mai mic. Practic, asta înseamnă un consum mai mic de electricitate şi facturi mai mici pentru clienţii noştri, în timp ce berea rămâne la fel de rece şi proaspătă”, explică Onno Rombouts, Managing Director al HEINEKEN Romania.

GreenWEEE International va prelua deşeurile din depozitele HEINEKEN. Acestea vor fi tratate şi reciclate în fabrica GreenWEEE International şi transformate în materii prime de înaltă calitate, înainte de a se întoarce în circuitul economic. Datorită tehnologiei moderne conformă cu standardele europene (Art.6, Directiva Europeana nr. 2002/96/EC) şi cu regulamentul european BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment) se asigură valorificarea şi recuperarea  materialelor în proporţie de 95%, dar şi o tratare corectă a substanţelor periculoase, eliminând orice pericol de poluare a mediului înconjurător. Componentele specifice ale frigiderelor HEINEKEN Romania pot ajunge în diverse industrii, de la construcţii la artă. De exemplu, oţelăriile pot transforma componentele din fier în ţevi şi foi de tablă, aluminiul reciclat poate fi folosit în producţia de profile şi calorifere, în timp ce sticla reciclata poate ajunge la sticlarii artizanali.

Reciclarea deşeurilor, care se traduce în reducerea emisiilor de CO2, este o componenta cheie în Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future” a companiei HEINEKEN. Până acum, HEINEKEN colecta şi recicla echipamentele vechi de răcire cu ajutorul unor colectori independenţi autorizaţi. Prin Agenda sa de Sustenabilitate, HEINEKEN intenţionează să devină cel mai verde berar din lume până în 2020, acţionând în 3 arii: mediul, rolul berii în societate şi oamenii – de la angajaţi şi până la comunităţile în care HEINEKEN isi deasfasoara activitatea pe teritoriul României.

heineken

Despre HEINEKEN România:

HEINEKEN este cel mai mare berar din Europa și al treilea din lume ca volum. HEINEKEN România este lider pe piața producătorilor de bere din România, atât în termeni de volum, cât şi de valoare. Compania face parte din Grupul HEINEKEN și deține cel mai divers portofoliu de mărci, acoperind toate segmentele de piață din România: Heineken®, Ciuc Premium, Ciuc Natur Radler, Silva, Silva Dark, Golden Brau, Golden Brau Fara Alcool, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Amstel (import), Birra Moretti (import), Krusovice (import), Foster’s (import), Strongbow (import), Sol (import), Desperados (import), Gösser (import), Schlossgold (import), Gambrinus, Harghita și Haţegana. HEINEKEN deține 4 fabrici de bere în România, la Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova, Târgu Mureş și are peste 1.100 de angajați. Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe www.heinekenromania.ro.

 

Despre GreenWEEE International

GreenWEEE International este cea mai modernă unitate de tratare şi reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din România, care poate trata toate tipurile de deşeuri menţionate în legislaţie, inclusiv echipamente de iluminat şi baterii portabile.

GreenWEEE International are în prezent o capacitate de 50.000 t/an şi oferă servicii integrate de colectare, tratare şi reciclare. GreenWEEE International este singura unitate de reciclare din Europa certificată cu “WEEELabel of Excellence” pentru standarde de tratare şi reciclare şi este parte a parcului industrial de reciclare Green Group, cu sediul la Buzău şi cu acoperire regională, ce include unităţi cu activităţi în industria reciclării. Green Group are peste 2.000 de angajaţi şi propria reţea de colectare cu 150 de unităţi operaţionale, în special în Arad, Bucureşti, Iaşi, Ilfov şi Buzău.

Mai multe detalii despre companie puteţi găsi accesând www.greenweee.ro.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.