Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

NOCTURNA BIBLIOTECILOR 2014: De ce să mergi noaptea la bibliotecă?

0

Pentru că incultura are adepți în toată puterea zilei!

În ultimii ani am învățat cu toții o lecție prețioasă: orice e normal ar putea părea banal. Nu e neapărat mai bine, mai interesant sau mai folositor să-ți petreci noaptea și nu ziua la bibliotecă, dar, cu siguranță, ne vom simți cu toții mai dispuși să încercăm.

Noaptea mustrările amuțesc, conștiința nu are spasme, nu ne stă mintea la fișe de lectură sau autori recomandați. Pur și simplu, suntem mai deschiși să trăim experiențe într-o conjunctură diferită de aceea previzibilă și obișnuită.

Dacă somnul de frumusețe nu este genul tău, dacă ai o gașcă de prieteni cu care te simți inspirat și dacă nu trebuie să raportezi nimănui unde mergi și în ce scop, dă o raită la biblioteca ta. S-ar putea întâmpla să îți placă, să vrei să revii și poate chiar să devii insomniac. Și toate astea pentru că la bibliotecă e viață, viață adevărată, pe care te invităm să o deguști cu generozitate.

Afis_NOCTURNA_BIBLIOTECILOR_2014

Așa cum v-am obișnuit, tradiția organizării NOCTURNEI BIBLIOTECILOR continuă și în acest an. Aflată la a cincea ediție, NOCTURNA BIBLIOTECILOR 2014 se organizează în noaptea de vineri, 26 spre sâmbătă, 27 septembrie 2014, la inițiativa ANBPR și cu participarea a peste 25 de biblioteci din toată țara.

Ca o confirmare a sprijinului constant acordat bibliotecilor, Ministerul Culturii din România a decis să acorde patronajul său campaniei NOCTURNA BIBLIOTECILOR. Prin această susținere instituțională și guvernamentală, campania de activare națională a bibliotecilor și bibliotecarilor, inițiată și coordonată de ANBPR, capătă o nouă dimensiune, pledând o dată în plus pentru importanța bibliotecii în comunitate.

La eveniment sunt așteptați să participe invitați din București și din țară și, ca element de noutate, în acest an au aderat la campanie și parteneri din Republica Moldova, prin intermediul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Detalii despre programul detaliat al bibliotecilor implicate vor putea fi consultate pe blog-ul dedicat acestei  campanii, la calea http://nocturnabibliotecilor.wordpress.com/.

Despre ANBPR: Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării.

Despre ABRM: Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) reprezintă și promovează biblioteca și informația în societate, susţine activ bibliotecarul, acționând întru dezvoltarea accesului egal la informații și cunoștințe pentru toți. Misiunea asociației este de consolida comunitatea bibliotecară, pentru a exprima și apăra interesele domeniului biblioteconomic al țării, pentru a avea un impact pozitiv asupra dezvoltării potențialului bibliotecarului şi capacităţii instituţionale a bibliotecilor

www.anbpr.org.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.