Muzici de Cincșor: stagiune de concerte și evenimente muzicale la biserica fortificată din Cincșor

0

Asociația Contrafort Pro Kleinschenk/Cincșor și Asociația Renascendis au plăcerea să vă invite sâmbătă, 1 septembrie 2018, orele 20.00 la biserica evanghelică fortificată din Cincșor (jud. Brașov), la concertul Zece Psalmi (op. 99 pentru mezzosoprană și orgă) de Antonin Dvořák (1841-1904), care inaugurează seria de evenimente organizate în cadrul proiectului Muzici de Cincșor.

Intrarea este liberă.

Interpretează: Elisa Gunesch (mezzosoprană) și Ursula Philippi (orgă).

Cele zece compoziții de psalmi vor fi împărțite în trei secțiuni, între care se vor intercala două lucrări pentru orgă solo: variațiunile pe tema coralului „Was Gott tut, das ist wohlgetan” de Johann Pachelbel (1653-1706) și Toccata Sexta de Georg Muffat (1653-1704). Orga din Cincșor dispune de sonorități potrivite acestui repertoriu, fiind construită de meșterul Samuel Maetz în anul 1805 și recent restaurată.

Proiectul Muzici de Cincșor își propune promovarea patrimoniului cultural muzical al sașilor cincșoreni și are ca activitate principală cercetarea, sistematizarea și conservarea arhivei muzicale istorice a parohiei evanghelice Cincșor și a colecției de instrumente muzicale vechi.

O serie de cinci evenimente muzicale – inclusiv unul dedicat copiilor și familiilor, care transformă o poveste clasică în pretext muzical – vor avea loc pe parcursul lunilor septembrie și octombrie 2018 în biserica fortificată din Cincșor.

Alături de concerte, amenajarea unei expoziții permanente interactive dedicate istoriei muzicilor cincșorene, precum și o serie de cinci programe educative și ateliere de creație cu tematică muzicală dedicate copiilor din sat vor completa proiectul.

Mai multe detalii sunt disponibile în comunicatul de presă atașat.

Parteneri: Asociația Renascendis, Biserica Evanghelică C.A. din România, Parohia Evanghelică Cincșor, Kultur Project, Descoperă sufletul Transilvaniei

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.