Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOL România sprijină cu 400.000 de euro lupta împotriva coronavirusului

0

MOL România acordă 400.000 de euro asociației Dăruiește Viață pentru achiziția de echipamente de protecție și aparatură medicală și pentru ridicarea unui spital modular destinat pacienților cu COVID-19.

23 aprilie 2020 – MOL România sprijină eforturile de combatere a noului coronavirus acordând 400.000 de euro asociației Dăruiește Viață. Asociația va achiziționa echipamente de protecție și aparatură medicală pentru medici și spitale din țară care tratează pacienți cu COVID-19 și va direcționa o parte din sumă către ridicarea Spitalului Modular 1 Elias destinat tratării pacienților cu COVID-19.

Medicii și personalul medical se află în acest moment în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Cu toții ne punem speranța în profesionalismul și dedicarea lor pentru a depăși această criză medicală. Este însă vital ca echipele medicale să aibă echipamente de protecție corespunzătoare și acces la dispozitive medicale pentru tratarea cazurilor de COVID-19. MOL România a fost în ultimii ani un sprijin constant pentru sistemul medical din România și suntem alături de personalul medical și de data aceasta, deoarece înțelegem că este nevoie de efort comun pentru a salva cât mai multe vieți și pentru a putea depăși în siguranță această situație fără precedent. Grija pentru comunități se află în centrul valorilor Grupului MOL, care s-a implicat încă de la început în această luptă contracronometru prin acțiuni de sprijinire a angajaților, comunităților și sistemelor medicale”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România.

Putem trece peste această pandemie doar împreună: fiind solidari, colaborând, ajutând oriunde este nevoie. Ne bucurăm de implicarea MOL și sperăm ca tot mai multe companii să urmeze acest exemplu, să-și sprijine comunitatea și personalul medical care are grijă de ea.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Reușim împreună este mesajul pe care Dăruiește Viață îl transmite în această perioadă și în care credem cu tărie. Eu, tu, noi, cu toții, persoane fizice, companii – trecem împreună prin această perioadă și vom reuși doar dacă suntem solidari. Cu o mobilizare rapidă de fonduri și eforturi, spitalul va fi gata în câteva săptămâni, atunci când se estimează că va fi cea mai mare nevoie de paturi suplimentare. Fiecare contribuție contează.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

MOL România oferă asistență financiară asociației Dăruiește Viață, care va achiziționa echipamente de protecție și dispozitive medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen, kituri de intubație) și le va transfera ca donații în natură spitalelor. De asemenea, o parte din fonduri va fi alocată acoperirii cheltuielilor cu spitalul modular pe care asociația îl construiește în curtea Spitalului de Urgență Elias din București.

Spitalul modular este dedicat tratării pacienților cu COVID-19. Inițiativa are ca obiectiv izolarea pacienților cu COVID-19 și prevenirea transmiterii virusului pacienților cu alte boli grave tratați în secția ATI a Spitalului Elias. Spitalul modular va avea 38 de locuri și va fi putea fi utilizat chiar și după ce actuala criză medicală va fi depășită, ca spital de mari arși.

Sprijinul către asociația Dăruiește Viață urmează unei serii de inițiative de sprijinire a spitalelor din România derulate de MOL România în ultima perioadă. Doar în ultimul an, MOL România a sponsorizat cu aproximativ 750.000 de euro dotarea cu echipamente și aparatură moderne – inclusiv paturi ATI și echipamente de ventilație, necesare astăzi tratării pacienților cu COVID-19 – spitalele din Miercurea Ciuc, Giurgiu și Gheorgheni. La acestea se adaugă investiția de 425.000 de euro în construcția heliportului de pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie, primul heliport la un spital pediatric din România.

MOL România are o prezență de 25 de ani pe piața românească, timp în care a fost nu doar un actor economic predictibil și onest, dar și un partener de încredere al comunităților prin numeroase inițiative de implicare socială în domenii critice, precum sănătate, educație sau mediu.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.