MOL România și Fundația pentru Comunitate au premiat dascăli de excepție, la Gala Premiilor Mentor

0

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat pentru a patra oară Premiile Mentor, unui număr de zece profesori de excepție. Mentorii au primit această recunoaștere pentru rezultatele obținute de discipolii lor în domeniul artei, sportului sau științelorLa ceremonia de decernare a premiilor, invitatul de onoare al evenimentului, academicianul Solomon Marcus a vorbit despre problematica mentoratului.

MOL_Mentor_2014

MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat pentru al patrulea an consecutiv Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori. Elevii și discipolii acestora au primit distincții la competiții și festivaluri interne și internaționale din domeniul artistic, sportiv sau științific.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost onorată de prezența academicianului Solomon Marcus, matematician, care a vorbit audienței despre problematica mentoratului. Cei zece laureați au primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.

Cu toții ne-am asumat anumite încercări sub îndrumarea unor mentori, chiar dacă poate la momentul respectiv nu înțelesesem pe deplin cât de important a fost rolul acestora în ghidarea pașilor noștri. Prin acordarea Premiilor Mentor pentru Excelenţă în Educaţie recunoaștem valoarea acestor oameni, care dezleagă greutățile atârnate de aripile tinerilor, pentru a-i învăța să zboare mai departe singur. Premiem profesori deosebiţi pentru că au format generații întregi de oameni şi pentru că îi ajută pe tineri să descopere cât de puternici sunt, de fapt.”,  a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL România.

Cei zece mentori au fost selectați de către juriul Fundaţiei Pentru Comunitate, care a primit 505 dosare prin care au fost nominalizate 174 de persoane pentru această a 4-a ediție a Premiului Mentor.

La fel ca în cazul ultimelor două ediții, unii dintre premianți au fost nominalizați a doua oară. Nominalizările pot fi repetate pentru ediţiile viitoare.

 „Majoritatea laureaților acestei ediții au fost nominalizați de către tinerii sau părinții tinerilor talentați descoperiți de către ei. Numărul ridicat al nominalizărilor arată respectul existent față de munca educațională. O profesoară premiată în acest an a marcat puternic viața multori copii și tineri din mediul rural, îndrumându-i în realizarea lor artistică, obținând cu ei premii la concursuri din Japonia până în Portugalia, arătând valorile existente într-un sat argeșean”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost academicianul Solomon Marcus, matematician, preocupat de multă vreme de problema mentoratului.

Pe parcursul istoriei instituția mentoratului a contribuit esențial la progresul social și cultural. Acum, în condițiile trecerii de la o cultură elitară la una populară, nevoia de mentori se află în faţa unor provocări fără precedent. Reușim să le facem față? ”, a declarat Solomon Marcus, invitatul de onoare al Galei Mentor.

Lista Mentorilor Premianţi

Maricica Apreutesei, profesor de informatică, Panciu, Vrancea

Simona-Ana Baicu-Simon, profesor de coregrafie, Bacău

Katalin Boga, profesor de fizică, Satu Mare

Mária Bogyó, antrenor de patinaj viteză, Miercurea Ciuc

Romeo Bolohan, profesor, Dumbrăveni, Suceava

Ofelia-Alina Burtea, profesor de limbă și literatură română, Craiova

Leonard Dan, profesor de engleză, Cluj

Constantin-Cristinel Iacoban, antrenor atletism, București

Olga Nagy, antrenor patinaj artistic, Brașov

Elena Stoica, profesor de desen, Corbeni Argeș

 

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație – ediția 2014

La Gala de decernare a premiilor cei doi organizatori: Fundația Pentru Comunitate și MOL România au lansat ediția a cincea a acestui program. Similar cu anii trecuți, nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2014. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Despre MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 29.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări, dintre care 147 în România. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul țării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României.

Despre Fundaţia Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.