Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat noua ediție a programului de promovare a tinerelor talente MOL – Pot ajuta?

0

MOL România și Fundaţia Pentru Comunitate au lansat cea de-a noua ediţie a Programului MOL pentru promovarea talentelor „Pot ajuta?”, prin care vor fi acordate finanțări cu valoare totală de 290.000 de lei tinerilor sportivi și artiști. În premieră, programul va fi promovat de nouă ambasadori, care au fost acreditați la evenimentul de lansare.

Nouă tineri cu activitate prestigioasă pe plan național au fost acreditați pe o perioadă de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. Noul „corp diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteză Emil Imre, tânăr ambasador sportiv al României la jocurile olimpice de tineret din China 2014, susținut și el la ediția precedentă a programului „MOL – Pot ajuta?”.

Perseverența și munca sunt premisele obținerii de rezultate, atât în sport cât și în artă. MOL România își urmează misiunea de a fi un sprijin constant pentru tinerii talentați, cu un program început în urmă cu mai bine de opt ani. Ne propunem să rămânem un partener de încredere, pe termen lung, pentru că știm că nu există scurtături în drumul spre performanță. Acești tineri consacră timp și efort pentru a atinge excelența, demonstrându-ne tuturor că, pe lângă înzestrare și talent, rezultatele vin ca urmare a disciplinei, concentrării și dăruirii”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL România.

MOL Pot ajuta ambasadorii talentului

”După opt ediții consecutive, mulți tineri sportivi și artiști au câștigat experiență în managementul propriilor valori, au învățat să conceapă un dosar de candidatură și au înțeles responsabilitatea financiară. Această experiență acumulată stă la baza inițiativei lor de a contribui la promovarea programului prin calitatea de ambasador al talentului. Este poate cea mai mare reușită a programului de până acum”,a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

La evenimentul de lansare au participat mai mulți campioni susținuți la precedentele ediții ale programului „MOL – Pot ajuta?”, precum și membri ai juriului: Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la canotaj și Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie. Aceștia au vorbit despre utilizarea și necesitatea finanțării primite pentru  dezvoltarea sportivă și artistică.

Pe lângă Emil Imre, ambasadorii programului sunt: Andrei Gafița, campion național la 10 km marș; Bernadett Balint, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori; Bandi András, fotograf; Amalia Tătăran, vicecampioană europeană la spadă; Mara Pruna, compozitoare; Cosmin Marinescu, balerin; Mihaela Mărculescu, jucătoare de tenis; Mircea Dumitrescu, violinist și Cătălina Grecu, pianistă.

Programul oferă 290.000 lei în sprijinul participării la concursuri sau achiziţiei de echipamente şi materiale pentru tinerii sportivi și artiști cu vârste între 8 şi 18 ani respectiv pentru categoria 18+.

În cei opt ani de existență continuă ai programului, MOL România a acordat finanțări în valoare de aproape 2.000.000 de lei unui număr de 1.700 de sportivi şi tineri artişti din toată țara. În 2013, beneficiarii au fost premiați sau au obținut locuri cu punctaj privind clasamentele naționale și internaționale la mai mult de 500 de campionate, cupe și competiții naționale, și la peste 180 de competiții internaționale, campionate și cupe continentale sau mondiale.

Despre program:

În cadrul programului „MOL – Pot ajuta?”, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a 9-a, 160.000 lei sunt destinați sportului și 80.000 lei domeniului artelor.  În acest an, programul oferă din nou un fond de 50.000 lei la categoria 18+, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri, care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii doi ani și au împlinit vârsta de 18 ani.

Solicitările pot fi depuse până la data de 27 iunie 2014, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

Solicitările vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZEKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.