Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOL România implementează programul pilot Every Can Counts în 35 de staţii din ţară

0

MOL Romania Every Can Counts

• MOL România se alătură inițiativei Every Can Counts, care are ca scop colectarea selectivă a dozelor de aluminiu
• MOL România va instala în 35 dintre stațiile sale din țară cutii de colectare selectivă, cu scopul de a responsabiliza atât clienţii, cât și angajaţii companiei
• Every Can Counts este o inițiativă internațională implementată în România prin intermediul Asociației Alucro

MOL România se alătură iniţiativei Every Can Counts, de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, printr-un parteneriat în cadrul căruia a instalat în 35 de stații din țară recipiente pentru colectarea selectivă a acestor ambalaje, cu scopul de a responsabiliza atât clienţii cât și angajaţii companiei.

Prezenţa programului Every Can Counts în staţiile MOL România aduce beneficii mediului, prin economisirea materiilor prime şi energiei necesare pentru producerea de doze noi. Aluminiul din care sunt fabricate dozele este cel mai valoros material reciclabil, el putând fi reutilizat la infinit fără a-și pierde din proprietăți.
O doză de aluminiu reciclată ajunge înapoi pe rafturile magazinelor în aproximativ 60 de zile. Resursele folosite la fabricarea ei din dozele folosite sunt cu 95% mai reduse față de cazul în care ar fi produsă din materii prime nereciclate.

„Odată cu alimentarea mașinii oferim clienților oportunități de reciclare și am inițiat mai multe proiecte în acest sens, ca de exemplu acțiunea de colectare în stațiile noastre a uleiului alimentar uzat. Este o acțiune care s-a extins anual datorită ecoului pozitiv de care s-a bucurat în rândurile clienților noștri. Suntem convinși că succesul se va repeta și în ceea ce privește colectarea dozelor de aluminiu.”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL România.

„Colectarea dozelor din aluminiu prin implicarea companiilor din România este o prioritate pentru Every Can Counts, iar parteneriatul cu MOL România reprezintă pentru noi certitudinea că putem inspira un comportament responsabil clienţilor şi angajaţilor, prin colectare şi reciclare”, a declarat Adina Magsi, Director General al Asociaţiei Alucro.

Colectarea dozelor de aluminiu se face în cutiile speciale, amenajate în zonele accesibile clienților, astfel încât aceştia să poată arunca direct dozele goale în cutia de colectare.

Întreaga cantitate de doze de aluminiu colectată în stațiile MOL va fi colectată de companii autorizate și trimisă la fabricile de reciclare din Europa, de unde va reveni în Romania sub forma de tablă de aluminiu din care se vor produce doze noi.

Lista benzinăriilor MOL care participă la programul pilot:

Arad Bdul Aurel Vlaicu nr 244-246, Arad, jud ARAD
Calea Rodnei, nr. 294, Arad, jud ARAD
Bacău Str. 9 Mai nr 84, Bacău, jud BACAU
Borș Sos. Borsului nr.110, Bors, jud. Bihor (intrare in tara pe dreapta)
Brașov Str.Feldioarei fn(spre Sighisoara), Brasov, jud BRASOV
Calea București nr 4 , Sacele, judet Brasov, Brasov, jud Brasov
București Bd. Corneliu Coposu nr. 14, București
Calea Giulesti nr.39/Pod Grant, sect.6, București
Sos. Odai nr.425.-431., București
Sos. București-Ploiesti nr. 127C., București, jud ILFOV
DN1, km13+00 , com Otopeni, jud ILFOV
B-ul Theodor Pallady nr 66,Sect. 3, București
Voluntari, Sos București-Nord, nr 20
Str. Râmnicu Vâlcea nr.12., București
Str. Valea Cascadelor nr 26, Sector 6, București
Drobeta Turnu Severin Sat Şimian, Com.Şimian, Jud. Mehedinţi., Simian, jud MEHEDINTI
Florești, jud. Cluj Loc. Floresti, Str. Avram Iancu fn, DN1, E60, Floresti, jud Cluj
Focșani B-dul București F.N., jud.Vrancea, Focsani, jud VRANCEA
Gura Humorului str Stefan Cel Mare, nr 128 bis, Gura Humorului, jud SUCEAVA
Iași Intersectia Silvestru-Pod de piatra f.n., Iasi, jud IASI
Comuna Miroslava sat Bratuleni,soseaua Industriilor nr.22
Luduș Str. Republicii, nr. 58, Ludus, jud MURES
Oradea Soseaua Borsului, nr. 39, Oradea, jud BIHOR
Orăștie DN 7, Str. Armatei fn., Orastie, jud HUNEDOARA
Piatra Neamț Bld. Traian nr. 179, Piatra Neamt, jud NEAMT
Pitești 3 Autostrada – Km 80 Autostrada București – Pitesti, Km 80+700, com. RATESTI (Arges)
Satu Mare Str Aurel Vlaicu nr.74, Satu Mare, jud SATU MARE
Sebeș Str. Drumul Sibiului fn, Sebes, jud ALBA
Sibiu Str. Sibiului nr. 1 , Sibiu, jud SIBIU
com Selimbar, sat Vestem, inters DN1 cu DN7, Sibiu, jud SIBIU
Sighișoara Str.Mihai Vireazul fn., Sighisoara, jud MURES
Sovata str. Praidului FN ( str.Primaverii, nr.58), Sovata, jud MURES
Târgu Secuiesc Str 1 Decembrie 1918 fn, Targu Secuiesc, jud COVASNA
Timișoara Ghiroda, Calea Lugojului, nr 86
Tulcea Str. Barajului nr 3 , Tulcea, Tulcea, jud TULCEA

Despre MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 27.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări, din care peste 200 în România.

Despre Every Can Counts Romania

Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria, Montenegro, Spania si Grecia – și desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii: www.alucro.ro și www.everycancounts.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.