Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOL România finanţează 51 de proiecte de mediu în cadrul celei de-a 14-a ediţii a programului “Spaţii verzi”

0
  • MOL România va acorda finanțări de aproape 700.000 de lei pentru implementarea a 51 de proiecte de protecția mediului în cadrul celei de-a 14-a ediții a programului „Spaţii verzi” derulat împreună cu Fundaţia pentru Parteneriat
  • Din totalul celor 51 de proiecte, 30 fac parte din componenta „Spaţii verzi urbane” iar alte 21 au fost selectate în cadrul componentei „Arii Naturale Protejate”
  • Proiectele din cea de-a 14-a ediție a programului „Spații verzi” vor fi implementate în 20 de județe din țară
  • Finanțările totale acordate de la începutul programului au depășit 7,5 milioane de lei

18 Aprilie 2019 – MOL România și Fundația pentru Parteneriat vor sprijini financiar implementarea a 51 de proiecte de mediu, în cadrul ediţiei a 14-a a programului „Spaţii verzi”. Suma alocată pentru finanţare a ajuns la aproape 700.000 de lei în cadrul acestei ediții.

Juriul programului a selectat 30 de proiecte care urmează să primească finanţare în cadrul componentei „Spații verzi urbane”. Activităţile incluse în această componentă – care includ reamenajarea spaţiului verde din cadrul unor şcoli, grădiniţe, centre de copii şi parcuri publice – se vor desfăşura în 14 judeţe. Aceste acțiuni presupun plantarea a peste 1.800 de arbori și arbuști și în jur de 5.600 flori pe o suprafață de 63.347 mp de spațiu urban. Spațiile astfel transformate vor deveni locuri ideale pentru desfășurarea unor activități de educație ecologică, scopul fiind ca elevii să înțeleagă importanța protejării mediului.

De asemenea, în cadrul acestei componente a programului vor fi finanțate programele organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității în două orașe din țară. Astfel, vor fi organizate în total 3 acțiuni care implică mersul pe bicicletă, cu scopul de a promova folosirea acestui mijloc de transport alternativ și alte 24 de activități legate de modul de viață sănătoasă.

Programul Spații verzi își continuă parcursul de succes, pentru al 14-lea an consecutiv. Ne bucurăm că MOL România este, alături de Fundația pentru Parteneriat, susținător al tuturor celor care se implică cu devotament și seriozitate în proiecte menite să promoveze ecologia și importanța unui mediu curat. Susținem cu precădere proiectele care se adresează tinerilor, deoarece credem că educația timpurie în acest domeniu reprezintă cheia formării unei generații responsabile, cu adevărat implicată în problematica mediului înconjurător”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL Romania.

În cadrul celei de-a doua componente a programului „Spaţii verzi”, „Arii Naturale Protejate”, alte 21 de proiecte vor primi finanţare din partea MOL România. Ca şi în ediţiile precedente ale programului, şi în acest an activităţile finanţate vor include organizarea unor tabere Junior Ranger, amenajarea de poteci tematice, organizarea de evenimente precum „Ziua Parcului Național/Natural”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele din componenta „Arii Naturale Protejate” se vor derula în 13 judeţe din ţară.

În cadrul componentei „Arii Naturale Protejate”, începând cu anul 2019, programul oferă Premiul pentru Mediu.

Premiul se acordă unei persoane sau unei organizații neguvernamentale care a fost implicată cu succes în căutarea unor soluții proactive prin implementarea de inițiative/demersuri pentru conservarea biodiversității sau a ariilor naturale protejate, a fost implicată cu succes în educarea/conștientizarea publicului cu privire la conservarea naturii, a arătat cale de urmat prin exemplu propriu pentru conservarea biodiversității sau a ariilor naturale protejate.

Valoarea premiului este de 10.000,00 lei și data limită de trimitere a nominalizărilor este 30 septembrie 2019. Pot fi nominalizate inițiative/demersuri realizate în perioada 2016 – 2018.

În cadrul celor treisprezece ediții anterioare ale programului „Spații verzi”, desfășurate în perioada 2006-2018, au fost finanţate 569 de proiecte cu o sumă aproape 7 milioane de lei. Peste 219.000 de persoane au fost implicate în activităţile desfăşurate în cadrul acestor proiecte, iar rezultatul eforturilor lor este remarcabil. Astfel, suprafaţa spaţiilor verzi create şi reabilitate a depăşit 485.000 de metri pătraţi. De asemenea, programul a sprijinit organizarea a 123 de tabere Junior Ranger şi a 2.084 activităţi extraşcolare, în cadrul cărora tinerii participanţi au dobândit cunoştinţe şi experienţe importante referitoare la mediul înconjurător.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Experiența grupului în domeniul explorării și producției de hidrocarburi sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 9 țări, din care 218 în România.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 218 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii.

Despre Fundaţia pentru Parteneriat

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 19 ani au fost sprijinite, cu peste 55 de milioane de lei, aproape 1.200 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.