Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOL România finanţează 50 de proiecte de mediu în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Programului Spaţii Verzi. Suma alocată depăşeşte 650.000 RON

0

A4_Spatii verzi 2017_RO

  • MOL România și Fundația pentru Parteneriat vor sprijini cu peste 650.000 RON cele 50 de programe de mediu selectate pentru finanţare în cadrul celei de-a 12-a ediţii a programului Spaţii Verzi
  • Din totalul celor 50 de proiecte, 27 fac parte din componenta Spaţii Verzi Urbane, iar alte 23 au fost selectate în cadrul componentei Arii Naturale Protejate
  • Proiectele din cea de-a 12-a ediție a programului Spații Verzi vor fi realizate în 23 de județe din țară

5 Aprilie 2017 – MOL România și Fundația pentru Parteneriat vor sprijini financiar implementarea a 50 de proiecte de mediu, în cadrul ediţiei a 12-a a programului Spaţii Verzi.  Suma alocată pentru finanţare depăşeşte 650.000 de lei.

Juriul programului a selectat 27 de proiecte care urmează să primească finanţare în cadrul componentei Spații Verzi Urbane. Activităţile incluse în această componentă se vor desfăşura în 17 judeţe şi vor include  acţiuni de reamenajare a unor curţi de şcoli, grădiniţe, parcuri publice sau curţi ale centrelor de copii. Aceste proiecte presupun plantarea a peste 3.074 de arbori și arbuști și în jur de 5.000 flori pe o suprafață de 23.629 mp de spațiu urban, echivalentul a circa 4 terenuri de fotbal. Spațiile astfel transformate vor deveni locuri ideale pentru desfășurarea unor activități de educație ecologică, scopul fiind ca elevii să înțeleagă importanța protejării mediului.

Programul Spaţii Verzi, care este cea mai veche platformă de CSR a MOL România, îşi continuă povestea de succes şi în 2017 prin sprijinirea unor proiecte care vor contribui nu numai la însănătoşirea şi înfrumuseţarea unor spaţii urbane, ci şi la educarea tinerei generaţii. Acest din urmă aspect mi se pare esenţial pentru că a dobândi de la o vârstă fragedă date şi informaţii despre importanţa mediului înconjurător, reprezintă o garanţie a unui viitor sănătos”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

În cadrul celei de-a doua componente a Programului Spaţii Verzi, Arii Naturale Protejate, alte 23 de proiecte vor primi finanţare din partea MOL România. Ca şi în ediţiile precedente ale programului, şi în acest an activităţile finanţate vor include organizarea unor tabere Junior Ranger, amenajarea de poteci tematice, organizarea de evenimente precum „Ziua Rezervaţiei”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula în 17 judeţe din ţară.

Începând din anul 2006, când a fost lansată prima ediţie a programului Spaţii Verzi, MOL România și Fundația pentru Parteneriat au alocat peste 5 milioane de lei pentru finanţarea a 472 de proiecte de mediu, care au presupus, printre altele, plantarea a 71.966 de arbuști și pomi și a 69.006 de flori în spaţii urbane, organizarea a 677 de activități extrașcolare de educație ecologică precum şi a 89 de tabere Junior Ranger. De asemenea, au fost înființate și amenajate 86 noi poteci tematice în ariile naturale protejate.

Totodată o suprafaţă impresionantă de spaţiu urban – 452.777 mp (de 2,5 ori mai mare decât suprafața Grădinii Botanice din București, de exemplu) a beneficiat de implementarea activităţilor din acest program.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.

 

Despre Fundaţia pentru Parteneriat

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 17 ani au fost sprijinite cu peste 50 de milioane de lei aproape 1.100 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.