Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Model de casă cu un consum de energie aproape zero

0

Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger se construiește acum și în România.

Macheta_Casa e4 din caramida de la Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Cărămizi, lider naţional în piaţa de zidărie, construiește în România Casa e4 din cărămidă, model de casă cu un consum de energie aproape zero.

Ca răspuns la provocările viitorului, Wienerberger a lansat în 2012, în Austria, conceptul Casa e4 din cărămidă – un concept actual de construcție rezidențială, care îndeplinește cerințele de eficiență energetică pentru construcțiile noi, obligatorii începând cu anul 2020. Potrivit Directivei 31/2010 a Parlamentului European, toate casele nou construite începând cu anul 2020 pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să aibă un consum de energie aproape egal cu zero.

Un număr tot mai mare de români caută soluţii pentru concepte şi sisteme de construcţie eficiente energetic şi prietenoase cu mediul. Prin acest proiect venim în întâmpinarea familiilor din România care își doresc locuințe sănătoase, confortabile, construite din materiale naturale. Modelul unei case eficiente energetic a fost mereu o temă de interes pentru noi. Pornind de la cei peste 195 ani de expertiză Wienerberger, specialiștii companiei noastre au privit acest proiect ca o casă adaptată atât prezentului, cât și viitorului. Ne-am propus să arătăm că prevederile Directivei 31/2010 sunt fezabile în viața reală, se poate construi o locuință trainică, cu performanțe ridicate din punct de vedere energetic și costuri apropiate de cele ale pieței locale. Ne bucurăm că acest proiect, care folosește soluții de construcții Wienerberger, este implementat și în țara noastră și cu sprijinul partenerilor noștri – Rockwool, Bavaria EcoSystems, Tondach, Semmelrock, Pipelife – cărora le mulțumim”, a declarat Corneliu Fecioru, Membru în Consiliul de Administraţie, Vânzări şi Marketing al Wienerberger Sisteme de Cărămizi.

Lucrările de construcție încep în această lună, Casa e4 din România urmând a fi construită în Corbeanca, județul Ilfov. Beneficiarii acestei case sunt membrii unei familii cu doi copii.

Proiectul este, de fapt, un excelent studiu de caz pentru toți cei interesați să-și construiască o casă în viitorul apropiat și acesta arată că o casă performantă energetic și cu un cost total accesibil poate fi realizată doar printr-o proiectare riguroasă, prin utilizarea unor materiale de construcții de o calitate ridicată și o atentă supervizare a lucrărilor de execuție.

Numele conceptului e4 provine de la:

  • Energie = această locuință este astfel concepută încât proprietarii casei să fie protejați de creșterile imprevizibile ale prețurilor la energie electrică și gaze; va consuma mult mai puțină energie decât alte sisteme, respectând cele mai recente standarde energetice la nivelul Uniunii Europene. În plus, la baza costrucției este sistemul complet de zidărie ceramică Porotherm (carămidă, planșeu, buiandrugi) care menține căldura în interior pe timpul iernii și protejează împotriva încălzirii pe timpul verii.
  • Economie = proiectul Casei e4 din cărămidă de la Wienerberger este gândit și dimensionat astfel încât să reprezinte un exemplu real că se poate construi o casă modernă, eficientă energetic și în același timp cu cheltuieli totale reduse datorită costurilor de întreținere scăzute și utilizării energiei din surse regenerabile.
  • Ecologie = Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger este o casă prietenoasă cu mediul și care respectă standardele unei construcții sustenabile și eficiente energetic. Performanța termică foarte bună este principalul motiv pentru utilizarea energiei regenerabile, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2. Mai mult decât atât, cărămizile sunt un material de construcție ecologic. Se pot reduce costurile și proteja mediul în același timp.
  • Emoție și sănătate = Casa e4 este, în primul rând, căminul unei familii. Expertiza tuturor specialiștilor implicați în proiect reprezintă o fundație durabilă, ridicată cu multă pasiune pentru ca familia care va locui în Casa e4 să se poată bucura de un concept arhitectural modern și un climat interior sănătos.

Echipa de specialiști, care contribuie la implementarea proiectului în România, îi reunește pe Dr. Arh. Sergiu Petrea, Prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin, Președintele Asociației Române a Auditorilor Energetici pentru Clădiri și pe Ing. Iulian Cuță, Product Development Manager Wienerberger –  coordonator proiect.

 

Partenerii proiectului Casei e4 din cărămidă de la Wienerberger sunt societățile: Rockwool, Bavaria EcoSystems, Tondach, Semmelrock, Pipelife.

Despre Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Compania deţine trei unităţi de producţie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unităţi de acest tip din ţară. Fabricile sunt localizate în Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos – Cluj. Wienerberger, cel mai mare producător global de cărămizi, a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul producţiei de materiale de construcţii. Principalele produse sunt sistemele de zidărie ceramică Porotherm şi Terca. Wienerberger AG deţine poziţia de lider pe piaţa de ţiglă ceramică din Europa prin brandurile Koramic şi Tondach, şi este numărul unu pe piaţa de pavele de beton din Europa Centrală şi de Est, prin brandul Semmelrock. Wienerberger AG este unul dintre cei mai importanţi producători pe sisteme ţevi prin companiile Pipelife, unul dintre liderii mondiali în producția de sisteme de ţevi de plastic şi Steinzeug Keramo, cel mai mare producător european de ţevi ceramice.

www.wienerberger.ro 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.