Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Moara de hartie si Satul mestesugurilor: Evenimente la final de an – si o rugaminte de sprijin

0

Susțineți meșteșugurile, educația și comunitatea!

Luna decembrie aduce, pe lângă sărbătorile de iarnă, şi un moment în care privim înapoi, spre trecut, încercând să facem un bilanţ al realizărilor, al proiectelor ce s-au înfiripat şi care ne deschid calea spre viitor. În cei 7 ani de când a apărut ideea Moara de hârtie, nu doar am visat la cât de frumos ar fi să existe acest loc, ci am și muncit în direcția construcției lui. Astfel că, în 2011, inauguram la Comana un mic atelier-muzeu, un loc aparte în România, dedicat meșteșugurilor și meseriilor vechi din domeniul cărții. Moara de hârtie a atras peste 12.000 de copii și adulți, care au vizitat atelierul-muzeu și au participat la ateliere educative și creative de hârtie manuală, tipar manual și legătorie de carte. De-a lungul timpului, Moara a avut colaborări cu muzee, biblioteci, companii mai mici și mai mari, pentru care am organizat demonstrații și ateliere de meșteșuguri sau pentru care am realizat produse creative.

unnamed-1

Văzând cât de fericiți sunt copiii și adulții în contact direct cu meșteșugurile, în 2014 am decis să mai deschidem un drum și să construim aici, la Comana, un mic sat în care în care să punem frumos în valoare și meșteșugurile tradiționale românești. Pentru ca visul să devină realitate, am scris un proiect, iar Satul meșteșugurilor a putut fi ridicat datorită unei finanțări de la Guvernul Norvegiei. În Satul meșteșugurilor meșteșugurile tradiționale au fost aduse mai aproape de oameni, pentru a fi cunoscute și îndrăgite. În acest sens, am gândit ateliere pe placul copiilor, în care accentul este pus pe educație prin meșteșug și creație. De asemenea, în micul atelier-muzeu din Comana s-a început producția din ce în ce mai variată de obiecte manufacturate și finisate pe echipamente istorice de tipar și legătorie, obiecte care se găsesc acum în librăriile din București și din țară. Toate acestea cu ajutorul și pentru cei din Comana și satele din jur, întrucât am înțeles că rolul nostru, pe lângă educație și păstrarea meșteșugurilor, este și să oferim șanse oamenilor din comunitate.

În ciuda faptului că a trăi din meșteșuguri este o provocare în zilele noastre, Asociația Moara de hârtie susține cauze sociale, oferind în mod constant vizite și ateliere gratuite persoanelor din cadrul grupurilor defavorizate (elevii din mediul rural fără posibilități financiare, copii instituționalizați, persoane cu dizabilități, copii bolnavi de cancer etc.).

Dacă doriți să sprijiniți derularea în continuare a proiectelor noastre, din calitatea de asociați sau manageri ai unor societăți comerciale, puteți sponsoriza Asociația Moara de hârtie fără costuri suplimentare pentru societatea Dvs. cu sume în limita a 5 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. De asemenea, sumele oferite ca sponsorizare care sunt mai mari decât limitele menționate, respectiv care nu sunt scăzute din impozitul pe profit în anul în care au fost date, pot fi reportate în următorii 7 ani consecutivi. Astfel, sumele pe care le-ați fi plătit oricum către stat, reprezentând impozit pe profit, pot susține activitățile asociației noastre, în beneficiul comunității din Comana și a tuturor celor interesați de educație și păstrarea zestrei meșteșugurilor tradiționale și creative. De asemenea, dacă știți persoane care pot oferi astfel de sprijin, povestiți-le despre noi.

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la echipa@moaradehartie.rosau la 0723-266262. Vă mulțumim!

Despre autor

avatar

Moara de hârtie este o poveste de viață, creată să aducă bucurie. O simplă idee a dus la construcția unui atelier-muzeu dedicat cuvântului scris, la înființarea unei Asociații care promovează meșteșugurile creative și la câteva proiecte educative și sociale. Din august 2011 până în prezent, aproximativ 4000 de adulţi şi copii au participat la atelierele şi evenimentele organizate de noi. Vă așteptăm si pe voi, cu bucurie, să descoperiți Moara de hârtie de la Comana! Mai multe informații găsiți pe: www.moaradehartie.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.