Mişcarea socială „Plantăm fapte bune în România” este susţinută de COSMOTE

3

În lunile octombrie şi noiembrie organizatorii iniţiativei „Plantăm fapte bune in Romania” vor demara acţiuni de împădurire în 5 judeţe. Pentru o comunicare eficientă şi de calitate cu echipele de voluntari, compania COSMOTE România a pus la dispoziţia organizatorilor mişcării telefoane mobile COSMOTE Move, alaturi de cartele FROG şi creditul necesar pentru a comunica timp de 4 luni.

Ca actor responsabil în societate, COSMOTE şi-a propus crearea unui viitor mai verde, implicându-se în mai multe iniţiative ce vizează protecţia mediului. Contribuţia COSMOTE România în acest caz va facilita comunicarea între membrii echipei de organizare ai „Plantăm fapte bune în România!” din Bucureşti cât şi judeţele Vaslui, Mureş, Argeş, Timiş, Satu Mare şi Ialomiţa.

Despre Mişcarea Naţională de Împădurire „Plantam fapte bune în România”

Această iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, este programată a se derula în România pe o perioadă de 5 – 7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală.  În această perioadă se urmăreşte plantarea a 300 de ha şi întreţinerea acestora. Mişcarea naţională de împădurire „Plantăm fapte bune în România!” este iniţiată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a finalizat campania de curăţenie naţională Let’s Do It, Romania!.

Despre COSMOTE România

COSMOTE România avea 6,5 milioane de clienţi la 30 septembrie 2011. Lansată în 2005, COSMOTE România a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare a reţelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. În mai puţin de cinci ani, COSMOTE România şi-a depăşit competitorii în ceea ce priveşte reţeaua de acoperire naţională. În prezent, COSMOTE România oferă acoperire pentru 99% din populaţie şi 90% din teritoriu. COSMOTE România este divizia locală a COSMOTE Group, operatorul cu cea mai extinsă prezenţă în sud-estul Europei, care are o bază de 20.4 milioane de clienţi în Grecia, Albania, Bulgaria şi România. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.cosmote.ro.

 

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

3 comentarii

 1. avatar

  🙂
  Ne-am fi dorit sa fi fost o greseala, dar nu este. Impaduririle le facem pe terenuri care:

  1. apartin domeniului public al consiliilor locale (primarii)
  2. se semneaza un acord de parteneriat si o hotarare de consiliu local prin care terenul este angrenat intr-o actiune de impadurire
  3. sunt prezentate actele de proprietate ale terenului
  4. consiliul local al carui teren se impadureste isi asuma o serie de responsabilitati, ca beneficiar al actiunii de impadurire.

  De altfel, toate detaliile acestea sunt prezentate aici: http://plantamfaptebune.ro/implica-te/impadurire/alegerea-terenurilor/

  Multumim si speram sa te avem ca sustinator al „Plantam fapte bune in Romania!”

 2. Pingback: 7 - 14 Noiembrie: Stiri despre responsabilitate, de pe site-uri adunate | CSRmedia | Stiri despre responsabilitatea sociala

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.