Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, printre vorbitorii principali la CIRCULAR

0

”CIRCULAR 2”, conferință-reper pe tema economiei circulare, a avut loc marți, 12 aprilie, la Willbrook Platinum (Șoseaua București-Ploiești 172-176, Sector 1, București).

”CIRCULAR 2” a fost primul eveniment din seria de CONFERINȚE GREEN REPORT din 2016, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, și al doilea pe tema economiei circulare, după CIRCULAR, care a avut loc în septembrie 2015.

Vizual Circular 2

Cei mai importanți responsabili pe probleme de mediu din România și reprezentanți ai autorităților europene s-au reunit în cadrul ”CIRCULAR 2”, dintre care îi amintim pe ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer; președintele AFM, Jakab Istvan; Associate Director Zero Waste Europe, Mariel Vilella; secretarul de stat al ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Corina Lupu; primarul Târgu Lăpuș (primul oraș ”zero waste” din România), Mitru Leșe; președintele Asociației Române pentru Ambalaje și Mediu, Robert Uzuna; președintele Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare, Irina Ionescu; directorul general RER și președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Radu Merica; președintele Environ, Andrei Orban; președintele CIROM, Mihai Rohan; directorul Marketing RECOLAMP, Roxana Șunică; blogger-ul Ana Morodan; jurnalistul Maria Coman; președintele Asociației Green Revolution, Raluca Fișer.

Participanții la eveniment au avut ocazia să adreseze întrebări autorităților publice centrale și locale și să afle răspunsuri la chestiuni arzătoare legate de provocările pe care le presupune tranziția către o economie circulară, dar și de sistemul national de gestionare al deșeurilor.

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, a anunțat în premieră, la ”CIRCULAR 2”, că magazinele zero-waste, în care se vând doar produse vrac sau eco-parcurile, în care sunt colectate, reparate şi vândute obiecte vechi, sunt doar două dintre ideile de antreprenoriat pe care Administraţia Fondului pentru Mediu vrea să le finanţeze în cursul acestui an.

Directorul General al Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvotării Regionale şi Administraţiei Publice, Diana Ţenea, a declarat în cadrul conferinţei CIRCULAR 2 că principalul impediment în calea punerii în practică a unei economii circulare este „rezistenţa la schimbare”: „Se preferă să se lucreze cu soluţii clasice. Oamenii nu au curajul şi garanţia că vor fi băgaţi în seamă.”

Conferintele Green Report vin în peisajul conferințelor de business cu o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate. În acest sens, echipa Green Report schimbă „standardul“ și aduce cateva abordări diferite: în loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; în loc de prezentări power point anoste, interviuri 1:1; în loc de urmărirea ceasului până la finalul evenimentului, dinamica și implicarea activă a publicului.

Partenerii „CIRCULAR 2“ sunt: Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare, Coca Cola Hellenic, Environ, CHEP, Ursus, Ecotic, Recolamp.

Partenerii media ai ”CIRCULAR 2” sunt: News.ro, Ziare.com, Business Arena, Business 24, Calendar Evenimente, Cariere, România pozitivă, CSR Media.
Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR 2“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.