Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ministerul Muncii finanteaza 150 de locuri intr-un program de master in domeniul economiei sociale

0

Investeşte în oameni!

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), prin Direcţia Programe Incluziune Socială, organizează primul program naţional de master în domeniul economiei sociale în parteneriat cu patru universităţi din România: Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucureşti, Universitatea din Oradea şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Prin acest demers, Ministerul doreşte să sprijine concret dezvoltarea economiei sociale ca soluţie pe termen lung pentru incluziunea pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate.

Deşi în alte state membre ale Uniunii Europene formele de economie socială şi-au demonstrat deja eficienţa, practica în domeniu este relativ nouă în România. Prin urmare, programul de master va pregăti sute de specialişti, asigurându-le absolvenţilor o certificare suplimentară.

Cursurile vor începe pe 1 octombrie 2010, vor avea durata de 4 semestre şi vor oferi cunoştinţe despre asistenţă şi economie socială, cunoştinţe de management financiar, contabilitate şi analiza costurilor, despre modul de înfiinţare şi funcţionare a unei întreprinderi sociale, managementul resurselor umane, cadrul legislativ relevant şi multe alte informaţii utile pentru viitorii antreprenori sociali. Sesiunile de practică din cadrul programului de master se vor organiza la întreprinderi sociale existente în România.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale va finanţa integral 150 de locuri pentru 150 de specialişti. Distribuţia locurilor finanţate este: Universitatea de Vest din Timişoara – 50 de locuri; Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir din Bucureşti – 30 de locuri; Universitatea din Oradea – 30 de locuri; Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca – 40 de locuri. Sunt aşteptaţi să se înscrie la programul de master absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior din domeniile economic, social, resurse umane şi management, precum şi orice alte persoane care sunt interesate de înfiinţarea şi gestionarea unei întreprinderi sociale.

Detaliile privind admiterea, condiţiile, termenele şi modalitatea de înscriere pentru anul universitar 2010 se vor găsi în curând la sediile şi pe paginile de internet ale celor patru universităţi: Timişoara –www.uvt.ro , Bucureşti – www.ucdc.ro, Oradea – www.uoradea.ro, Cluj – www.ubbcluj.ro , precum şi pe pagina de internet a MMFPS: www.mmuncii.ro.

MMFPS sprijină organizarea programului de master prin proiectul Economia socială – Model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate, cofinanţat din Fondul Social European (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) şi implementat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia Programe Incluziune Socială, în parteneriat cu European Network for Social Integration Enterprises, Bernard Brunhes International, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Integra România, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 1 Bucureşti, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara şi Primăria Piatra Neamţ, în perioada noiembrie 2008 – octombrie 2011.

Sursa: uvt.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.