Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice alături de Let’s Do It, Romania! și în 2013

0

 Let`s Do It, România!”, cel mai mare proiect de implicare socială din România beneficiază şi în 2013 de sprijnul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Ziua de Curăţenia Naţională va avea loc în data de 28 Septembrie 2013, acţiunea constând în colectarea deşeurilor din arealele naturale (păduri, câmpii, deşeurile de pe malurile pârâurilor, de pe marginea drumurilor, etc.) din afara orașelor.

Proiectul se bucură de susținerea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice prin implicarea directă a doamnei Ministru Rovana Plumb și a tuturor structurilor județene. Parteneriatul Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice cu Let’s Do It, Romania! se doreşte a fi şi în acest an unul în care eforturile comune pentru valorificarea principiilor ecologice să fie asimilate şi urmate de cât mai mulţi români.

Rovana Plumb LDIR 1 „Pentru institutia pe care o coordonez si pentru mine, ca ministru al mediului, parteneriatul cu societatea civilă este fundamental în desfășurarea activității. Lucrăm în echipă, în beneficiul mediului. Sunt convinsă că o comunicare eficientă între minister și societatea civilă este calea spre o colaborare de succes și spre reușite comune. Cred, de asemenea, că asumarea unui rol activ al societăți civile și participarea cetățenilor într-un număr foarte mare la acțiuni ecologice sunt elemente esențiale pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu din România. Guvernul are obligația să acționeze pentru sănătatea mediului în care trăim, însă, în același timp, fiecare din noi, la nivel individual, trebuie să facem eforturi pentru a păstra ceea ce avem bun. Let’s Do It, Romania! ne oferă posibilitatea să ajutăm natura, să o curățăm de deșeuri și să arătăm că suntem responsabili.” a declarat Ministrul Rovana Plumb.

 

Obiectivul strategic al „Let`s Do It, Romania!” 2013 este creșterea procentului de reciclare al deșeurilor colectate la 40% din numărul de saci colectați, de la 30% în 2012, 26% în 2011 și 17% în 2010.

Astfel, atingerea obiectivelor curăţeniei naţionale va fi o reuşită atât pentru Let’s Do It, Romania! şi Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, cât şi pentru voluntarii implicaţi, care vor demonstra împreună că lucrul în echipă poate aduce mari beneficii mediului.

Let`s Do It, Romania! reprezinta miscarea sociala ce a reusit pe parcursul celor 3 ani să ofere oamenilor posibilitatea de a se implica activi în rezolvarea problemelor comunității. Românii au început să fie responabili față de natură. Considerăm ca societatea civilă se va implica în astfel de activități în continuare și că autoritățile locale trebuie să vină în întâmpinarea acestora cu proiecte  durabile.  Parteneriatul cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice este primul pas într-o colaborare durabilă între societatea civilă și autoritățile naționale. Dorim ca un număr cât mai mare de primării din România să răspundă apelului nostru și să participe la această acțiune” au declarat reprezentanții proiectului.

 

logo_ldir_roSite: http://www.letsdoitromania.ro
Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro
Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

 

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.