Mini-interviu cu Dan Cristea, speaker la TEDxYouth@Bucharest

0

Salut Dan! Spune-ne cate ceva despre tine.

Am 26 de ani, lucrez ca avocat litigant. Imi place mult orasul Praga, fata de care am o promisiune neonorata de la Mondiale incoace. Cred ca vorbele au forta: cred ca exista vorbitori care ar putea schimba lumea. As fi fost un mare fotbalist, pacat ca n-am avut talent.

Cum ai ajuns sa faci ceea ce faci?

Cand am terminat-o cu dezbaterile, am stat si m-am gandit unde as putea sa mizez pe cartea oratoriei curate, argumentate. Avocatura a fost solutia la care am ajuns. Multa lume mi-a spus sa ma mai gandesc, ca avocatura la noi nu e ca in filme. Eu cred ca e.

Lasand un pic viata profesionala la o parte, care ar fi cea mai importanta lectie pe care ai vrea sa le-o dai nepotilor tai?

Cand pornesc la un drum, la orice drum, sa nu le fie frica ca le va fi frica.

Care a fost cel mai tare lucru care ti s-a intamplat in ultima saptamana?

Am dus o cursa contra-cronometru pentru a ajunge la Barcelona. Pana la urma am ratat avionul. Era si mai tare daca ajungeam J.

Avand in vedere ca la sfarsitul saptamanii vei fii speaker la TEDxYouth@Bucharest, ce le-ai transmite oamenilor care vor fi prezenti la eveniment?

Ca vor intalni o lume incarcata de entuziasm. Si ca asta nu e putin lucru.

TEDxYouth@Bucharest este primul eveniment marca TEDx din Romania, care este dedicat tinerilor. Cu 13 speakeri si peste 150 de participanti, TEDxYouth@Bucharest are loc vineri, 20 mai 2011, la Athenee Palace Hilton, in Bucuresti. Pentru a te inregistra la eveniment, completeaza acest formular pana la 18 mai 2011.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează