Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Mingi în școli”, campanie pentru viitorii campioni ai handbalului românesc

0

Având la bază una dintre școlile cu cea mai mare tradiție din lume, handbalul este cel mai premiat sport de echipă din România. Totuși, în ultimii 25 de ani, în școlile românești s-a predat din ce în ce mai puțin acest sport, micșorându-se astfel șansele de a forma viitoarele echipe de aur ale handbalului românesc. Motivul principal este acela că instituțiile școlare nu au suficiente mingi de handbal. Astfel, Federația Română de Handbal, în parteneriat cu Henkel Beauty Care România, lansează campania „Mingi în școli”, proiect menit să crească accesul copiilor la acest sport și să susțină viitoarea generație de campioni ai handbalului românesc.

Echipa Romaniei

„La ultimele meciuri ale echipei naționale, sălile au fost pline până la refuz cu suporteri extraordinari, printre care foarte mulți copii care au încurajat jucătorii. Tocmai de aceea, avem încredere că dorința noastră de a face din handbal un sport popular în rândul copiilor are mari șanse de reușită. Primul și cel mai important pas este să le oferim acestora condiții să joace și încurajăm, astfel, școlile să se înscrie în campania noastră pentru a primi mingi”, spune Alexandru Dedu, Președintele Federației Române de Handbal.

„Obiectivul acestei campanii este de a susține mii de elevi să înceapă să joace acest sport minunat. Suntem convinși că numai așa, în următorii ani îi vom cunoaște pe viitorii campioni ai handbalului românesc, gata să cucerească lumea”, declară și Gabi Barbu, General Manager Henkel Beauty Care.

Campania ”Mingi în școli” va fi susținută prin intermediul platformei www.mingiinscoli.ro, precum și în magazinele din comerțul modern (IKA) din întreaga țară. Astfel, în perioada 24.06 – 7.08, oricine achiziționează produse din gamele FA (cu excepția săpunului solid), Schauma, Gliss, essence Ultime și Taft va contribui la campania de susținere a handbalului românesc, prin dotarea a sute de școli din întreaga țară cu mingi de handbal.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.