Mii de oameni din intreaga tara vor beneficia de analize medicale gratuite

0

Fundatia Vodafone Romania si Asociatia React  organizeaza Caravana Controlin,

Mii de oameni din intreaga tara vor beneficia de analize medicale gratuite.

  • In aceasta vara, peste 5000 de pacienti vor beneficia de analize medicale gratuite in cadrul caravanei Controlin
  • Comunitatile din diverse orase si localitati din tara se pot inscrie inca in circuitul caravanei pe site-ul dedicat: www.controlin.ro
  • Controlin este un  proiect de management al diabetului care face parte din programul Mobile for Good al Fundatiei Vodafone Romania
  • Pana in prezent, 512 pacienti diagnosticati cu diabet din intreaga tara folosesc zilnic kit-ul Controlin

controlin

Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania dau startul caravanei Controlin, un program national de monitorizare si management al diabetului. Caravana Controlin va acoperi zeci de localitati din intreaga tara si le va oferi celor care prezinta risc de a dezvolta diabet  posibilitatea de a isi face analize medicale gratuite.

Astfel, peste 5000 de persoane din zeci de comunitati din sate, comune izolate si orase mici din intreaga tara vor beneficia in mod gratuit de masurarea glicemiei, colesterolului, presiunii arteriale si a nivelului hemoglobinei din sange precum si de o electrocardiograma. In plus, pacientii vor primi informatii privind managementul diabetului si riscul dezvoltarii complicatiilor, iar persoanele diagnosticate cu diabet vor fi incluse intr-un program de monitorizare a glicemiei. Acestea vor beneficia gratuit de kitul Controlin si de consultanta din partea echipei pentru un an de zile.

„Prin proiectul Controlin, Fundatia Vodafone sprijina bolnavii cu diabet din intreaga tara, cu ajutorul tehnologiei mobile. Caravana Controlin este o noua faza a proiectului prin care ne propunem sa oferim asistenta celor care locuiesc in localitati izolate sau celor care nu au acces direct la servicii medicale de specialitate. Vorbim aici despre oameni care nu si-au mai facut analize de foarte mult timp. Credem ca, prin aceasta initiativa, vom putea contribui la depistarea  diabetului sau a altor posibile probleme cardiovasculare si implicit la imbunatatirea starii de sanatate a mii de oameni din intreaga tara.” a spus Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Caravana va dispune de o masina speciala echipata cu aparatura medicala de ultima generatie care faciliteaza screening-ul si diagnosticarea pacientilor. Mai mult, printr-un sistem de telemedicina pus la dispozitie de Fundatia Vodafone Romania, vor putea fi transmise, in timp real, diverse date medicale catre medici specialisti diabetologi si cardiologi din Bucuresti.

 „Diabetul este o boala care nu doare, dar care, netratata sau descoperita tarziu, poate determina complicatii vitale. Am lansat caravana Controlin pentru ca ne dorim sa oferim acces la un dignostic corect si la analize medicale specifice cat mai multor romani care sunt in pericol de a dezvolta diabet” a declarat Dr. Anca Stefan, presedinte Asociatia React.

Localitatile in care va ajunge caravana Controlin sunt selectate in functie de accesul la servicii medicale de specialitate (distanta fata de cel mai apropiat spital, existenta unui medic de familie in comunitate) si incidenta diabetului la nivel judetean. Inscrierea in program este inca deschisa. Comunitatile din diverse orase si localitati ale tarii pot aplica pentru a fi incluse in circuitul caravanei pe site-ul dedicat: www.controlin.ro

Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, in Romania, in prezent, sunt peste 700.000 de persoane diagnosticate cu diabet si aproximativ un milion de persoane supuse riscului de a dezvolta boala.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 13 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, , http://fundatiavodafone-blog.ro

Despre Controlin: Lansat in 2012, Controlin este un proiect care utilizeaza tehnologiile mobile pentru a imbunatati  starea de sanatate a persoanelor cu diabet. In cadrul proiectului, 512 pacienti cu diabet zaharat de tip 1 (insulino-dependent) si diabet de tip 2 (insulino-independent) din intreaga tara au folosit zilnic kitul Controlin pentru a-si monitoriza glicemia.  Kit-ul Controlin contine un glucometru de ultima generatie cu Bluetooth incorporat, consumabile, un telefon mobil de tip smartphone si acces la aplicatia proiectului. Principiul de functionare este simplu: pacientul foloseste zilnic glucometrul care transmite prin Bluetooth catre telefonul mobil valoarea glicemiei masurate. Din telefon, datele sunt transmise automat catre server si prelucrate in vederea furnizarii de informatii relevante pentru pacientul diabetic, precum si catre medicul acestuia.Pacientul poate vizualiza oricand, in contul sau de pe www.controlin.ro, fluctuatiile glicemiei si poate transmite rapoarte saptamanale sau lunare catre medicul sau diabetolog.

Proiectul Controlin, derulat de Asociatia React si finantat de Fundatia Vodafone Romania, in cadrul proiectului Mobile for Good, a obtinut doua premii de excelenta la Gala Societatii Civile 2014.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.