Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mihai Petre susține învăţământul profesional din România

0

Dansatorul și vedeta de televiziune Mihai Petre sprijină campania de promovare a învăţământului profesional, derulată de Coaliția pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Ministerul Educației Naţionale și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT).

„Învăţământul profesional reprezintă o oportunitate pentru tinerii care îşi doresc să devină adevăraţi profesionişti într-un anumit domeniu. Fiecare dintre noi are nevoie de meseriaşi pentru a-și putea desfăşura activitatea de zi cu zi. O întreagă echipă mă ajută să ating performanţele pe care mi le doresc. Croitoreasa mea este cea care reuşeşte de fiecare dată să realizeze cele mai frumoase costume, iar electricianul este cel care se asigură că putem străluci sub lumina reflectoarelor. Zugravul are şi el un rol important, ajuntându-ne să punem în practică orice idee de decor. Ei sunt adevăratele vedete fără de care spectacolul nu ar fi posibil şi cred că, prin învăţământul profesional, mulți alți tineri le pot călca pe urme”, a declarat Mihai Petre.

În cadrul campaniei, Mihai le-a făcut o vizită elevilor din Şcoala 133 din Bucureşti pentru a le vorbi despre oportunităţile pe care le au dacă aleg să se înscrie în învăţământul profesional. Aceștia au aflat că la finalizarea cursurilor primesc un certificat de calificare profesională cu care se pot angaja atât în România, cât și în orice altă țară a Uniunii Europene. De asemenea, pot beneficia de o bursă lunară în valoare de 200 de lei pe parcursul studiilor, la finalul cărora pot alege să se înscrie în învățământul liceal, din clasa a XI-a.

Afis campanie invatamant profesional

Toate acestea, cât și multe alte detalii despre înscrierea și oferta disponibilă anul acesta pentru învățământul profesional, le-au fost puse la dispoziție elevilor din unitățile de învățământ din întreaga țară, prin intermediul materialelor informative distribuite de către Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Despre Coaliția pentru Dezvoltarea României

Coaliţia pentru Dezvoltarea României este o inițiativă privată, informală, care reunește organizații reprezentantive ale mediului de afaceri din România și care promovează consultarea prin dialog transparent și consistent între autorități și comunitatea de afaceri. Obiectivul central al Coaliției este acela de a fi un partener activ pentru Guvernul și Parlamentul României în procesul de consultare și de adoptare a legislației cu impact în activitatea economică din România.

Coaliția este alcătuită din reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, precum Camera de Comerţ Americană – AmCham, Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOAR), Consiliul Investitorilor Străini – FIC, Romanian Business Leaders-RBL, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), precum și alte camere de comerţ bilaterale sau reprezentanţe comerciale ale unor state membre UE, din SUA şi Canada.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.