Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Miele încheie prima acţiune umanitară din România şi dăruieşte haine copiilor nevoiaşi

1

Miele România a încheiat campania de colectare a hainelor pentru copiii nevoiaşi începută în luna iunie, în parteneriat cu Crucea Roşie Română. Prima acţiune umanitară a producătorului german de electrocasnice pe piaţa românească s-a finalizat prin colectarea a aproape o tonă de haine, încălţăminte şi jucării pentru copiii din centrele de plasament din Bucureşti şi Ilfov.

În cadrul acestei campanii, Miele s-a adresat în special instituţiilor de învăţământ (şcoli şi grădiniţe), organizaţiilor, dar şi persoanelor care au vrut să participe la această acţiune. Şase grădiniţe şi şcoli – American International School of Bucharest, British School, Greek School, Grădiniţa Ioanid, Grădiniţa Kid Time, Grădiniţa Zece – s-au implicat în această acţiune. Hăinuţele strânse în showroom-ul Miele din Otopeni vor fi dăruite copiilor din Centrul de Coordonare şi Consiliere „Sfântul Spiridon” din Sectorul 4 Bucureşti, unde sunt instituţionalizaţi peste 90 de copii.

Multumim copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice ale unităţilor şcolare care au răspuns apelului lansat de  compania Miele şi Crucea Roşie Română. Aşteptăm noi iniţiative de acest gen, atât din partea Miele, cât şi din partea celor care doresc să se implice în acţiuni menite să schimbe viaţa celor din jur”, a declarat  Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Miele a dezvoltat campanii similare în Grecia şi în Cipru. În 2011, şapte tone de haine au fost colectate în magazinele exclusive Miele şi în lanţurile de magazine de electrocasnice partenere Miele, iar acestea au fost donate către biserici şi ONG-uri care sprijină copiii şi familiile nevoiaşe. În aprilie 2012, Miele a colaborat pentru prima oară cu Crucea Roşie în Cipru, reuşind să colecteze aproximativ trei tone de haine de la şcolile primare din Lefkosia (Cipru).

A fost o onoare pentru Miele să se implice într-o campanie de asemenea anvergură în România, mai ales că am reuşit să oferim celor mici o lecţie valoroasă: aceea de a dărui. De asemenea, ne bucurăm că oamenii au dat dovadă de compasiune şi s-au implicat într-o acţiune derulată de Miele pentru copiii nevoiaşi”, a declarat Theofilos Romaios, Sales & Administration Manager Miele România. 

Hainele colectate în showroom-ul Miele au fost spălate, uscate şi călcate cu aparate şi soluţii de curăţare profesionale Miele de către curăţătoria ecologică Euroservice Technology. Donaţia către Centrul de Coordonare şi Consiliere „Sfântul Spiridon” va fi făcută la începutul lunii septembrie.

 

——–

Despre Miele

Există doar câteva branduri în lume ce respectă aceeaşi viziune, tradiţiile şi standardele calitative înalte de mai bine de un secol. Dintre acestea, cu atât mai puţine reprezintă afaceri de familie sustenabile sau se bucură de recunoaştere la nivel internaţional. Una singură dintre acestea, însă, este renumită pentru a fi creat şi oferit lumii cele mai inovatoare echipamente electrocasnice din istorie.

Fondată în 1899, compania Miele a fost de la bun început o afacere de familie, aparţinând familiilor Miele şi Zinkann – aflate astăzi la a patra generaţie. Filozofia companiei – “Immer Besser” (“Mereu mai bine”) – se reflectă în toate produsele Miele, prin pasiunea investită în dezvoltarea de noi tehnologii pentru a transforma şi reinventa experienţa în utilizarea echipamentelor electrocasnice. Astfel, Miele a devenit cel mai mare producător independent de echipamente electrocasnice din lume, cu peste 16.000 de angajaţi, 12 unităţi de producţie, operaţiuni în peste 100 de ţări şi vânzări în valoare totală de 2,95 miliarde de euro în anul financiar 2010/2011.

Gama de produse Miele include: aspiratoare, echipamente de întreţinere a rufelor; maşini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri. În plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente comerciale) oferă sisteme de întreţinere a rufelor şi maşini de spălat vase pentru uz profesional, dar şi aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale şi de laborator.

În 2007, Miele Appliances SRL şi-a deschis porţile şi în România.

 

Despre Crucea Roşie Română

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară membră a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semiluna Rosie, auxiliară autorităţii publice în probleme umanitare şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale de 136 de ani.

Conform misiunii sale, în anul 2011, Crucea Roşie Română a spijinit la nivel naţional, prin proiectele pe care le-a desfăşurat, un număr de 402.701 de familii şi persoane singure.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

  1. avatar

    La numai 57 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 56 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit cand eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina multa, acuma de 2 ani am fost descoperit cu
    POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare , medicamente,si lemne ptr foc, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu nu mint am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui,
    casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania,sau prin westernunion. tel 0040761887298 .multa bucurie.va rog sa nu ma uitati ,,DUMNEZEU SA FIE CU DV CU TOTI,,DOAMNE AJUTA. A-R

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.